Logo regio-voetbal.nl

Kan Streefkerk winnende draad weer oppakken?

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Streefkerk liet in de titelrace in 4C afgelopen zaterdag tegen ASV Arkel een steekje vallen. Kan het in en tegen Schelluinen de winnende draad weer oppakken, is de vraag. Het is één van onze 'wedstrijden van de week'.

Clubs die nog iets van het seizoen willen maken, zullen vanaf komend weekend op scherp moeten staan, aangezien er begonnen wordt aan de derde (en laatste) periode.

SteDoCo treft in Vlaardingen een Zwaluwen dat in vorm is. De Hoornaarse hoofdklasser kan de borst dus natmaken. Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt slechts één punt.

Regio-voetbal zal ook aanwezig zijn bij Drechtstreek-Alblasserdam in 1C. De Papendrechters moeten zich steeds meer zorgen gaan maken en ook Alblasserdam is weer in het rechterrijtje beland. Een overwinning op hekkensluiter Zuidland zou De Zwerver wat lucht verschaffen. Hetzelfde geldt voor Nieuw-Lekkerland, dat Pelikaan op bezoek krijgt. Sliedrecht moet zich herstellen van een rampweek. Zaamslag lijkt hiervoor een uitgelezen tegenstander.

Finale
Hardinxveld-GJS is in 2F een middenmootduel. Voor beide regioploegen geldt dat ze goed aan de derde periode zullen willen beginnen. SVW krijgt het zwaar tegen kampioenskandidaat Lienden en sv Meerkerk zal een getergde hekkensluiter SC Everstein tegenover zich vinden. De ploeg uit Everdingen speelt immer wekelijks een finale.

Schokeffect?
In 3C is het kampioenschap van Papendrecht inmiddels minder voor de hand liggend dan het lange tijd leek. Bij rodelantaarndrager moet het herstel vorm krijgen. Peursum speelde zich de afgelopen weken uit de problemen en reist dus vol vertrouwen naar Groote Lindt. Ameide is op het eigen kunstgras licht favoriet tegen ASH, dat nog een aantal wedstrijden tegoed heeft. Groot-Ammers snakt naar weer eens een goed resultaat. Maar winnen bij titelkandidaat ZBC'97 zou een stuntje zijn.

De Alblas heeft maar één doel: na een belabberde seizoenstart wegkomen bij de onderste twee. EBOH is de volgende horde die opdoemt. VVAC ziet de problemen groter en groter worden. Zal er na het opstappen van trainer Cees van Bavel tegen Herovina sprake zijn van een schokeffect? Van Bavel hoopt erop. Wie er bij de Ottolanders op de bank zal zitten, is op dit moment nog onbekend. De voor volgend seizoen aangetrokken trainer Ton Heijstek in elk geval niet.

In 3D mag Unitas geen problemen hebben om de koppositie te continueren tegen nummer 10 SSC'55.

Pak slaag
SV Noordeloos kreeg in 4C een pak slaag van Asperen. Herstel tegen ASV Arkel zal niet meevallen. HSSC'61 kan zich verbeteren in een rechtstreeks duul met het puntgelijke Dubbeldam, terwijl Lekvogels en Raptim winst voor ogen hebben tegen de respectievelijke laagvliegers Vuren en Haaften.

Unitas
Unitas zondag moet bij JEKA de negatieve spiraal zien om te buigen. Vijfdeklasser Raptim lijkt na de 7-0 tegen FC Drunen wel in voor een verrassing tegen Wadenoijen.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup