Logo regio-voetbal.nl

Kan SVS’65 stunten bij Asperen?

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – In Asperen staat zaterdag de Lingewaalderby Asperen-SVS’65 op het programma. De gasten hebben geen directe belangen, voor Asperen ligt dat uiteraard anders.


Asperen deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de 4e klasse C. Dankzij een daverende 8-0 overwinning op Noordeloos  veroverde de ploeg van Richard Smaal de tweede periodetitel en nam en passant de koppositie over van Streefkerk. Hekkensluiter SVS’65 weet dat Asperen thuis tot nog toe onklopbaar is en staat dus voor de zware taak te stunten. Trainer Glenn Calor gaf aan niet bang te zijn, maar weet dat het een moeilijke klus wordt. De afwezigheid van de geblesseerde Bennie Boeijink maakt het karwei er niet eenvoudiger op.

Onnodig
LRC mag in zijn titeljacht in de 1e klasse A geen problemen hebben met hekkensluiter CSW. De Leerdammers nemen het thuis op tegen de ploeg uit Wilnis. Voor Leerdam Sport staat er tegen concurrent Roda’46 opnieuw een cruciale wedstrijd op het programma. De ploeg van Pim van Dam verloor dit seizoen meerdere malen onnodig, waaronder de eerdere ontmoeting met de ploeg uit Leusden.

Noodzakelijk
WNC speelt zaterdag een belangrijke wedstrijd bij Rijswijkse Boys. Trainer Jeffrey Kooistra wil goed beginnen aan de derde periode en dus is winst noodzakelijk. Daarmee zal direct het gat met Rijswijkse Boys tot drie verliespunten gereduceerd worden. Tricht boekte tegen SVW weer eens een overwinning, maar zal alle zeilen bij moeten zetten om daar bij SV Capelle een goed vervolg aan te geven. SC Everstein speelt wekelijks een finale. Ook tegen sv Meerkerk telt alleen de winst.  

Zorgwekkend
Herovina krijgt VVAC op bezoek. Bij de gasten uit Ottoland stapte trainer Cees van Bavel afgelopen weekend op. De thuisploeg moet dus rekening houden met een getergde tegenstander. ASH kwam de laatste weken weinig in actie en is daardoor op de ranglijst afgezakt naar een ogenschijnlijk zorgwekkende elfde plaats. De ploeg uit Hellouw heeft echter nog wel wat wedstrijden tegoed. Toch is een overwinning bij Ameide zeer welkom.

Op Heukelum lijkt dit seizoen geen peil te trekken. Na een slechte seizoenstart leek het lek boven, maar bij BVV werd tegen tien man met 6-1 dik verloren. Bij nummer drie Sparta’30 mag Heukelum deze misstap rechtzetten.

Nacompetitie
In 4C kan HSSC’61 met een overwinning bij Dubbeldam de top-5 binnen dringen. Beide ploegen hebben evenveel punten en kunnen met een sterke eindsprint in de competitie zelfs nog gaan voor de nacompetitie. Voor Vuren en Haaften zijn die kansen een stuk kleiner. Bij Lekvogels hoopt Vuren weer eens op minimaal een punt, al is het maar om de rode lantaarn te ontlopen. Haaften zal op bezoek bij Raptim winstkansen zien.

In 4D is MVV’58 lekker op dreef en lijkt het de koers richting titel gevonden te hebben. Iedere misstap kan echter grote gevolgen hebben en dus moet er thuis tegen Brakel gewonnen worden.

Derby
Beesd boekte afgelopen zondag sinds lange tijd weer een zege. Komend weekend speelt de derdeklasser de altijd beladen en lastige derby bij Buren. Rhelico zag afgelopen weekend dat koploper Vlijmense Boys een flinke maat te groot zijn. Tegen HHC’09 moeten de mannen van Marijn van Kersbergen zich kunnen herstellen. 

Maarten van Hoogevest

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup