Logo regio-voetbal.nl

Scoutingsapparaat LRC draait op volle toeren

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - LRC Leerdam kwam zaterdag in Zaltbommel goed voetballend tot een 3-0 voorsprong, maar nog ging het bijna mis. Nivo Sparta kwam terug en haalde er nog bijna een gelijkspel uit.

Dat baart trainer Marcel van Steenis zorgen. “Dit geeft aan dat wij nog niet volwassen genoeg zijn. Wij krijgen kansen op een nog grotere overwinning en bij de eerste beste tegenslag weten wij het opeens niet meer. Het is gelukkig goed afgelopen, want wij willen graag druk op de beide koplopers houden.”

Van Steenis hoopt dat zijn ploeg de race tot de laatste speeldag, op 10 mei, volhoudt. “Dan spelen wij thuis tegen Almkerk en staan Breukelen en VVZ tegenover elkaar. De uitkomst is dan niet voorspelbaar.”


Van Steenis wil volop druk op zijn spelersgroep houden. “Ik ga vol voor de titel, maar stel dat wij nacompetitie halen, dan moet je er ook meteen weer staan.” Vorige week werd hij geconfronteerd met de afwezigheid van zijn vaste doelman Giordano van der Pol, die zich ziek afmeldde. Hij gaf Dennis Rooijakkers (zie foto) de kans zich te laten zien. “Dat heeft die jongen zelf afgedwongen en hij heeft het fantastisch gedaan.”

Alles is nu gericht op de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter CSW uit Wilnis. Bart Muilenburg zit dicht tegen een terugkeer bij de selectie aan. Het gaat steeds beter met zijn knie. Rogier Gerritsen - hij koos vorige week voor een langer verblijf bij LRC - is weer terug.

Stoppen
Het goed functionerende scoutingsapparaat van LRC Leerdam draait op volle toeren en is in de slag om de spelersgroep voor het nieuwe seizoen compleet te krijgen. Tot nu toe hebben Mark Vosselman, Danny van Steijn, Rogier Gerritsen en Gerald de Jong toegezegd ook in het seizoen 2014-2015 in het paars/wit te spelen. Sebastiaan Gielens keert terug naar Focus’07 in Culemborg. Vincent Verheul kiest voor zondagtopklasser FC Lienden.

Met een aantal spelers hoopt men de komende twee weken rond te komen. Het verhaal van André Zondag is bekend. Hij heeft aangegeven te stoppen, maar blijft mogelijk wel voor de club beschikbaar in een andere rol. Mede door het stoppen van Zondag en het vertrek van Verheul moet LRC op zoek naar twee aanvallers.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup