Eric van Genderen nieuwe trainer Schelluinen

17 jan 2014, 00:08 Nieuws 90 keer gelezen

SCHELLUINEN – Vierdeklasser vv Schelluinen heeft in Eric van Genderen een nieuwe trainer gevonden voor het nieuwe voetbalseizoen. De inwoner van Sliedrecht, die bij meer regioclubs in beeld was, volgt per 1 augustus de vertrekkende Ger Klop op.

In zijn actieve carrière heeft Van Genderen (46) met ‘zijn’ Sliedrecht diverse keren tegen vv Schelluinen gespeeld. Op dit moment is hij jeugdbestuurslid in het baggerdorp.

“We zijn bijzonder blij met de komst van Eric. Evenals de spelersraad, die heeft aangegeven meer discipline van de nieuwe oefenmeester op prijs te stellen”, licht Schelluinen-voorzitter Rolf Huijssen de keuze toe.

“De ervaring van Eric was voor bestuur en spelers uiteindelijk doorslaggevend. Uiteraard past hij in het toekomstbeeld van de club. Nu Eric is aangesteld, wordt hij ook betrokken bij het aantrekken van de nieuwe trainer voor de B-selectie. Bij een kleine vereniging en dito selecties is een nauwe samenwerking tussen beide oefenmeesters van belang. Helaas ontbreekt dat wel eens op dit moment.”

Kriebelen
Eric van Genderen keert dus terug als oefenmeester. “Ruim 2,5 jaar geleden ben ik gestopt bij Heukelum. Daar heb ik achteraf spijt van. In mijn eerste jaar speelden we in de vierde klasse. We haalden de nacompetitie, maar redden het net niet. Het seizoen erop werden we kampioen. Door zakelijke beslommeringen had ik al eerder besloten niet verder te gaan.”

Vervolgens had de voormalige linksbuiten van Sliedrecht even geen zin in een nieuwe vereniging.

“Ik had absoluut geen ambities meer. Twee jonge kinderen die ook voetballen, jeugdbestuurder en zelf speel ik nog altijd gezellig met mijn vrienden in het achtste. Ja, nog steeds als linksbuiten. Maar toen de trainer bij De Alblas opstapte en men daar in het najaar een vervanger zocht, begon het toch weer te kriebelen. Men koos voor Michel de Raad, maar toen belde VVAC. Een club met veel jeugd, een goede accommodatie en alles spiksplinternieuw. Uiteindelijk ging op De Put de voorkeur uit naar Ton Heijstek, ik ben nog assistent van hem geweest bij Sliedrecht. Een logische keuze, hij heeft meer diploma’s en ook meer ervaring.”

Subtop
Van Genderen wachtte rustig af, tot hij gebeld werd door vv Schelluinen.

“Er is veel gebeurd de laatste jaren bij de club. In drie seizoenen is men teruggezakt naar de  vierde klasse. De vereniging heeft niet meer de spelers van weleer en ook niet meer het prachtige Adidas-tenue, maar nog wel de schitterende accommodatie. Het ontbreken van een juniorenafdeling heeft mij niet weerhouden. Ze voetballen op een geweldig complex en hebben een selectie -ik heb ze afgelopen week zien oefenen tegen SVW- waar iets van te maken valt. Niet voor niets staan ze nu in de subtop. Natuurlijk hoop ik dat Leon de Bruijn nog blijft voetballen en dat oud-jeugdspelers de weg naar sportpark Scalune weer weten te vinden. Maar als dat niet zo is, dan doen we het met de jongens die er nu zijn. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app