Logo regio-voetbal.nl

Verrassing in PCC: LRC uitgeschakeld

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Uitgesproken favoriet was LRC niet, een regelrechte outsider toch zeker wel. Maar de Leerdammers komen niet door de poulefase van het toernooi om de Poort6 Champions Cup 2013-2014. LRC werd vrijdagavond uitgeschakeld door debutant Altena, dat met 2-3 won.

Op de vierde PCC-speelavond was Nacer El Mousati de smaakmaker bij Raptim, dat met 3-2 won van HSSC'61. Hij maakte voor rust een zuivere hattrick. In de slotfase kwamen de Heicoppers nog sterk opzetten, maar de twee goals van Frank de Goey waren niet voldoende.

GJS maakte geen fout tegen Heukelum (3-1), zodat GJS-Raptim zaterdag een heuse poulefinale is. Net zoals SVW-Unitas en Hardinxveld-Altena. Bij GJS scoorde Kevin Gruiters twee keer.

Vonnis
Oud-winnaar LRC weet zich na twee poulewedstrijden al uitgeschakeld. Ondanks dat de Leerdammers met onder anderen Vincent Verheul, Robin Boekhout, Dick Kooijman en Arie van Houwelingen aan de aftrap verschenen, werd met 2-3 verloren van Altena. Na de deling tegen Hardinxveld kan LRC niet meer door naar de kwartfinales.

LRC kwam nog wel twee keer op voorsprong, maar Ranil van Gastel velde met twee treffers het vonnis over de Leerdammers.

Hardinxveld liet geen spaan heen van Lekvogels (9-0), dat de eerste rode kaart van het toernooi incasseerde. Grote man aan Hardinxveld-zijde was oud-VVAC'er Lars Coerts, die maar liefst vijf keer op rij scoorde. Benjamin van der Graaf was twee keer trefzeker.

Counter
Ondanks een Brabants overwicht was Woudrichem-Vuren bij rust 3-3. Met een snelle counter verraste Albert van Zandwijk in de tweede helft Woerkum. Nadien gooide Christiaan van Herp de deur definitief in het slot (5-3). In deze poule kan het nog alle kanten op, al heeft Kozakken Boys -dat pas één keer in actie kwam- in theorie de beste papieren.

ZATERDAG 28 DECEMBER
12.00 uur, Sliedrecht - Herovina
12.55 uur, Rijswijkse Boys - Asperen
13.50 uur, SteDoCo - Schelluinen
14.45 uur, sv Meerkerk - Leerdam Sport'55
15.40 uur, Unitas - SVW
16.35 uur, Groot-Ammers - Almkerk
17.30 uur, GJS - Raptim
18.25 uur, Heukelum - HSSC'61
19.20 uur, Lekvogels - LRC
20.15 uur, Hardinxveld - Altena
21.10 uur, Kozakken Boys - Woudrichem
22.05 uur, Sleeuwijk - Vuren


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup