Logo regio-voetbal.nl

'Voldoende kwaliteiten om tweedeklasser te blijven'

  •   keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN – Voor Dennis van der Steen was december een veelbewogen maand. Kort nadat hij was geslaagd voor de cursus TC 1/Uefa A maakte hij aan de selectie van SC Everstein bekend dat hij, na dit seizoen, in Everdingen stopt als trainer/coach.


Anderhalf jaar geleden begon Van der Steen met een opleiding die hem een diploma moest opleveren waarmee hij aan de slag kan bij alle amateurclubs van ons land, maar ook assistent-trainer in het betaalde voetbal kan worden of trainer van een belofteteam van een BVO.

Cocon
“Ik heb meer dan vierhonderd uur stage gelopen bij Jong FC Utrecht: trainingen voorbereiden en leiden, wedstrijdanalyses maken alsmede spelers en staf begeleiden”, kijkt Van der Steen terug. “Ik heb specifiek aandacht gehad voor Soufian Moro, die inmiddels zijn debuut in de hoofdmacht heeft gemaakt. Toch leuk om daar een aandeel in gehad te hebben. Daarnaast heb ik als werkstuk een stappenplan gemaakt over het begeleiden van individuele spelers.”

“Hoewel ik wist dat het veel tijd zou kosten heb ik de combinatie van stage, werk, gezin en hoofdtrainer/coach van SC Everstein tóch onderschat”, merkt Dennis van der Steen op. “Ik wilde leren en een kwalitatief goed werkstuk inleveren en dat redde ik niet in de toegestane tijd. Ik ben blij dat de KNVB me een half jaar uitstel heeft verleend."

"Van mijn persoonlijke begeleider Kees Zwamborn heb ik veel geleerd. Hij heeft me geprikkeld en me na laten denken over het trainerschap. Door hem heb ik niet alleen een beter beeld van mezelf gekregen, maar ook meer inzicht in het spelletje. Met zo’n cursus ben je dag en nacht bezig; je kunt het niet loslaten. Ik ben dan ook dolblij dat ik ben geslaagd. Maandenlang heb ik in een cocon geleefd. Nu kom ik langzaam tot rust en krijg ik weer oog voor de dagelijkse zaken.”

Teleurstelling
Vanuit de TC van Everstein kreeg Dennis van der Steen signalen dat een aantal spelers toe was aan een ander gezicht voor de groep. Na ruim vier seizoenen kwam dat niet als een verrassing. Destijds is hij aangetrokken als speler/trainer en het was voor hem een teleurstelling dat hij eerder een punt achter zijn actieve carrière moest zetten dan hij had gewild.

“Nadat we met 2-4 bij SteDoCo hadden gewonnen diende die club een klacht in bij de KNVB. Die liet weten dat het consequenties voor Everstein en het elftal zou kunnen hebben als ik beide functies bleef combineren. Nou, de club is belangrijker dan ik, dus was de beslissing gauw genomen. Toch was het balen, want voetballen is leuker dan trainen en coachen.”

Tweedeklasser
Omdat de trainerscarrousel al vroeg is gaan draaien, is het nog maar de vraag of Van der Steen volgend seizoen ergens hoofdtrainer is. Er zijn enkele lijntjes met clubs die hoger dan de tweede klasse voetballen, maar gesprekken zijn er nog niet geweest. “Nu ga ik er alles aan doen om SC Everstein niet te laten degraderen. Deze selectie heeft voldoende kwaliteiten om tweedeklasser te blijven.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup