Leerdam Sport, Unitas en SVW op koers in PCC

Nieuws 135 keer gelezen

GORINCHEM - Ook Leerdam Sport'55, de verliezend finalist van de vorige editie, heeft z'n eerste poulewedstrijd in de Poort6 Champions Cup erop zitten. Op kerstavond wonnen de Leerdammers met 7-4 van hoofdklasser SteDoCo.

Na een 2-2 ruststand gaf Leerdam Sport'55 meteen na de hervatting gas. De broers Chentouf tilden de stand naar 6-2. SteDoCo kwam nog wel terug tot 6-4, maar het slotakkoord was weer voor de roodhemden. Akram Chentouf scoorde driemaal, zijn broer Achraf tweemaal. Pascal van Delden was twee keer trefzeker voor SteDoCo.

In de laatste wedstrijd van de eerste speelronde was sv Meerkerk met 5-1 te sterk voor Schelluinen, dat zich vooral beperkte tot de counter. De vroege Meerkerkse voorsprong liep nimmer gevaar. Topscorer bij de geelzwarten was Floren Streefkerk (3x).

Nonchalant
SVW nam een comfortabele 3-0 voorsprong tegen Almkerk, maar toch was dit duel zeker geen formaliteit. Daar waar Almkerk een aantal keren het aluminium trof, waren de streepjes een stuk effectiever. Mergim Shala scoorde twee keer voor het met 4-2 winnende SVW.

Stadgenoot Unitas bleef niet achter en gaf Groot-Ammers de tweede 11-3 nederlaag aan de broek. Was Unitas in de eerste helft nog tamelijk nonchalant, na rust kwamen de roodbroeken op stoom. Mohammed Boukrouche tekende voor drie goals, Christiaan Perrier en Corné van Horik allebei voor twee. Unitas en SVW gaan zaterdagmiddag onderling de poulewinst betwisten.

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 6 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden