Johan van der Werff kiest voor Wilhelmina'26

Nieuws 22 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Johan van der Werff zit volgend seizoen als hoofdtrainer op de bank bij Wilhelmina'26.

Na Frans van Wijk -die naar Almkerk vertrekt- is de derdeklasser uit Wijk en Aalburg er dus opnieuw in geslaagd een trainer uit de hogere regionenen van het amateurvoetbal vast te leggen.

De 39-jarige Werkendammer is momenteel aan zijn vierde seizoen bij eersteklasser VVGZ bezig. Daarvoor was hij bijna twee jaar trainer van het Kinderdijkse De Zwerver.

Voormalig doelman Van der Werff ziet bij Wilhelmina'26 voldoende perspectief. Het clubbestuur vindt hem 'de ideale opvolger van de lijn die onder Frans van Wijk is ingezet'.

Ambitieus
Zelf zegt Van der Werff, die momenteel op wintersportvakantie is, er het volgende over: “Wilhelmina’26 wilde me heel graag hebben. Ze zijn ambitieus op hun manier. Het is een jonge groep en ze willen graag naar de tweede klasse. Ook met Frans van Wijk investeerden ze in een trainer die hoger gewerkt heeft en dat doen ze nu weer met mij.

Kinderen
Van der Werff had voor zichzelf een aantal dingen op een rij gezet. De oud-doelman van Kozakken Boys, Sparta, PEC Zwolle en FC Dordrecht: “Ik zit als trainer al zes jaar bij een club in de eerste klasse C. Dat wilde ik niet meer. Daarbij speelden drukker wordende werkzaamheden een rol. Ik eet al zes jaar op dinsdag en donderdag niet thuis. Daar wilde ik vanaf. Ik kon ook bij een zondaghoofdklasser tekenen. Maar dan praat je over drie keer trainen en het was een eind van huis. Naar Wijk en Aalburg is het twintig minuten rijden vanuit Werkendam. In deze fase van mijn leven kies ik ervoor om mijn kinderen te zien en op te zien groeien met de sportieve bezigheden.”

Dat alles resulteerde in een overeenkomst met Wilhelmina’26. “De warmte en de wil om mij graag als trainer te hebben, deden me gewoon goed. Misschien is het niet in de lijn van de meeste mensen, maar voor mij is het een bewuste keuze”, aldus Johan van der Werff.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden