SVW haalt meteen dubbele cijfers in PCC

Nieuws 22 keer gelezen

GORINCHEM - Zoals verwacht gaan titelverdediger Unitas en stadgenoot SVW in het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup de zege in poule A betwisten. Zoveel werd zaterdag meteen duidelijk. Unitas was met 7-1 te sterk voor Almkerk en SVW haalde tegen Groot-Ammers zelfs de dubbele cijfers: 11-3.

Almkerk raakte in de eerste helft meerdere keren paal en lat. Unitas raakte er niet van in paniek, bouwde voor rust al een kleine marge op en kwam na de pauze niet meer in de problemen. Voor Almkerk was het in de tweede helft vooral een kwestie van tegenhouden. Unitas-captain Mohammed Boukrouche maakte drie goals, Christiaan Perrier twee. De Almkerkse goalgetter was Michel Kooyman.

SVW, net als Unitas getipt als titelkandidaat, had al vroeg in de wedstrijd niks meer te duchten van Groot-Ammers. Met drie treffers deed Khalid Bendami zijn oud-ploeggenoten mede de das om. Ook John Wijnbelt vond driemaal het net. Groot-Ammers kwam er niet aan te pas, al waren Danny den Hartog, Arco Schep en Pim Rijke nog wel trefzeker.

Ontlading
GJS volgde het voorbeeld van de stadgenoten Unitas en SVW. HSSC'61 was al in de eerste helft gezien. GJS liet in de tweede helft, die het predikaat gezapig verdiende, de touwtjes vieren (5-1). Sjors Hendriks en Zeki Laaiti scoorden beiden twee keer voor de Dalemers. De tegengoal kwam van Bennie van Es.

Raptim zorgde voor de vierde Gorinchemse zege. Voormalig finalist Heukelum werd met 3-2 gevloerd en dat mocht een kleine verrassing heten. Nacer el Mousati zorgde vlak voor tijd met zijn 3-2 voor een enorme ontlading bij de zondagvijfdeklasser.

Altena debuteerde in de PCC met een 3-1 zege op Lekvogels. Ranil van Gastel legde er twee binnen in een duel dat verder weinig opwindend was.

Programma maandag 23 december:
18.30 uur, LRC - Hardinxveld
19.25 uur, Kozakken Boys - Vuren
20.20 uur, Woudrichem - Sleeuwijk
21.15 uur, Asperen - Sliedrecht
22.10 uur, Herovina - Rijswijkse Boys

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden