Logo regio-voetbal.nl

Gorinchemse teams zijn klaar voor PCC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – In De Oosterbliek willen de Gorcumse verenigingen niets liever dan vlammen voor eigen publiek.

Vierdeklasser Raptim lijkt in theorie de kleinste kans te hebben om te overleven in de poulefase. Maar mogelijk kunnen de technisch vaardige spelers voor een verrassing zorgen.

Het bereiken van de kwartfinale is voor titelverdediger Unitas, halvefinalist GJS en herintreder SVW eigenlijk een 'must'. Of niet Jamy Goemaat, Michiel van den Berg en Kees van Baalen?

Drie op een rij
“Ik wil niet arrogant zijn, maar met onze ervaring en selectie gaan we voor het hoogst haalbare. We lopen er niet voor weg. Unitas wil het toernooi voor de derde keer op rij op z'n naam schrijven. In onze sterke poule met Almkerk, SVW en Groot-Ammers verwacht ik geen grote uitslagen en daarom wil ik de poulewedstrijden winnen. Zeki Laaiti zijn we kwijt, die speelt nu voor GJS. Maar we kunnen weer beschikken over een hopelijk fitte Christiaan Perrier”, aldus Unitas-speler en bij Jogadores in de zaal actieve Jamy Goemaat.

Benidorm
“We zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. Reservedoelman en sluitpost van GJS 3 Matthijs de Groot staat weer op doel. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot beste keeper, die heeft zijn plaats verdiend. Verder beschikken we over echte zaalvoetballers”, meent GJS-coach Michiel van den Berg.

“Na de kwartfinale gaan Sjors Hendriks, Zeki Laaiti en Sereno Latuhihin met het eerste naar Benidorm. Maar wees gerust, er blijft een representatief team over. Dat zijn we trouwens ook wel verplicht, in Gorinchem Oost spelen wij feitelijk thuiswedstrijden.”

Niet alleen GJS, maar ook de toeschouwers zullen in ieder geval Remi Schuurman missen. De topscorer van 2012-2013 maakte in de zomer de overstap naar vierdeklasser ASV Arkel, dat voor de komende editie is uitgeloot.

Animo
Wel aanwezig zijn de streepies. “Gelukkig wel”, begint zaalcoach Kees van Baalen. “We hebben twee edities moeten toekijken. Drie jaar geleden was er nauwelijks animo onder de spelers en verloren we de laatste wedstrijd tegen Ameide met geloof ik 9-1. Dat is nu wel anders.”

Van Baalen, zelf als speler van SVW zaterdag drie keer winnaar van de Cup, beschikt over een team met goede zaalvoetballers. “Mergim Shala, John Wijnbelt, Khalid Bendami en Johan van Es zijn wekelijks actief in de zaal. Het is wel zaak om de eerste twee wedstrijden tegen Groot-Ammers en Almkerk te winnen. In de laatste poulewedstrijd ontmoeten we stadgenoot en winnaar van vorig jaar Unitas.”

Een voorspelling durft Van Baalen niet te doen. “Maar ik ben pas tevreden als we minimaal de laatste 8 bereiken. Aansluitend leven we van dag tot dag, dat deden we in onze succesjaren ook.”

Theo Sprong


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup