Logo regio-voetbal.nl

Roda Boys wil verloren terrein goedmaken

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST – Roda Boys krijgt zaterdag de kans om de koppositie in de tweede klasse F te heroveren. Op de laatste speeldag voor de winterstop komt lijstaanvoerder Lienden op bezoek op sportaccommodatie De Maaskant.

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Bij winst schiet de thuisploeg weer voorbij Lienden en Rijswijkse Boys.

Roda Boys stond tot vorige week bovenaan, maar liep zaterdag tegen een onverwacht forse nederlaag aan op bezoek bij sv Meerkerk. Dinsdagavond herpakte de formatie van trainer Gerrie Schaap zich met een bekeroverwinning (1-3) uit bij zondag tweedeklasser vv Gestel.

Zaterdag
In het beperkte programma voor komend weekend staat derdeklasser Zuilichem voor de lastige opgave om Woudrichem te bestrijden. De roodzwarten stonden er tot een paar weken geleden aardig voor, maar zijn intussen naar de voorlaatste plaats afgezakt. Afgelopen weekend ging de ploeg tegen het evenmin florissant presterende BLC kansloos met 4-1 onderuit.

In de vierde klasse D kan Well aanhaken bij de topvier op voorwaarde dat TEC wordt verslagen. De afgelopen weken verbaasde de ploeg van oefenmeester Hans van Gameren vriend en vijand met klinkende zeges tegen Olympia’60, Kerkwijk en WSC. Streekgenoot Brakel krijgt de kans om de dalende trend van de afgelopen weken om te buigen. De Brakelnaren, die afgelopen zaterdag met 1-4 onderuit tegen de amateurs van Willem II, gaan op bezoek bij Nordea.

Zondag
Derdeklasser DSC heeft in laagvlieger Emplina een uitgelezen tegenstander om de kater weg te spoelen van het 4-1 verlies bij Buren. Emplina verkeert in de onderste regionen van de derde klasse C, maar presteert in deze periode met zeven punten uit vier duels opvallend goed. DSC peurde zes punten uit de laatste vier wedstrijden.

Alem staat aan de vooravond van wat mogelijk een sleutelduel is in de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse F. De promovendus en nummer voorlaatst ontvangt RKTVC. De Tielenaren bivakkeren slechts één positie en drie punten boven Alem. In de vijfde klasse D sluit Hedel het programma voor de winterstop af met een op papier makkelijke wedstrijd. De Hedelnaren, zesde in de competitie, spelen uit tegen hekkensluiter Waalkanters.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup