Logo regio-voetbal.nl

Leerdam Sport wil PCC-titel, LRC voorzichtiger

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM/GORINCHEM – Leerdam Sport’55 bereikte vorig jaar knap de finale van de Poort6 Champions Cup. Daarin was Unitas te sterk. Chris Tahya wil die prestatie verbeteren. “Wij gaan voor de titel.”


Chris Tahya is een echte zaalvoetballer. Al vanaf zijn zestiende is hij actief in de zaal en hij schopte het tot de eerste divisie. Pas vier jaar geleden ging de inmiddels 35-jarige linksback bij Leerdam Sport weer op het veld voetballen. Tahya: “Ik vind zaalvoetbal geweldig, dus dit is een fantastisch toernooi.”

In de Champions Cup wil Tahya hoge ogen gooien. De zware poule, met SteDoCo, sv Meerkerk en Schelluinen, boezemt geen angst in. “Als wij ons eigen spel spelen, moeten we door kunnen komen. In een toernooi ga je altijd voor de winst.”

Tahya rekent Leerdam Sport dan ook tot de favorieten. “Ik denk dat dezelfde ploegen als vorig jaar ver gaan komen. Dus bijvoorbeeld Unitas, maar wij ook.” Naast Tahya speelt Leerdam Sport onder andere met de broertjes Chentouf. Achraf werd vorig jaar gekroond tot ‘Speler van het toernooi’.

LRC
Stadgenoot LRC is een stuk voorzichtiger. Toch is de meervoudig winnaar, met Leon Hoegee als coach, optimistisch. “Ik denk dat we een aardig team hebben”, vertelt Hoegee. “Robin Boekhout en Arie van Houwelingen zijn goede zaalvoetballers. We hebben echter ook andere types als Sebastiaan Gielens. Die mix kan ons sterk maken.”

Hoegee houdt een slag om de arm. “Het is altijd afwachten of het gaat lopen. En we weten ook niet met wat voor selecties de tegenstanders gaan komen.” De poule met Altena, Hardinxveld en Lekvogels moet ‘te doen’ zijn. Hoegee: “Het is niet de poule des doods, maar zeker Altena en Hardinxveld moeten we niet onderschatten.”

LRC, waar André Zondag zal ontbreken, wil vooral netjes voor de dag komen. “Het is een goed georganiseerd en mooi toernooi. Daaraan willen we onze bijdrage leveren”, aldus Hoegee.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup