Kozakken Boys bij laatste zestien

Nieuws 32 keer gelezen

WERKENDAM - Dankzij een 5-2 zege op Real Lunet zit Kozakken Boys bij de laatste zestien van het districtsbekertoernooi Zuid I.

Het begin van het bekerduel (vierde ronde) verliep niet geheel naar wens voor de topklasser uit Werkendam. De zondagvierdeklasser uit Vught met ex-Kozak Arda Havar, die uit was op een stuntje, kwam met 0-2 voor. Eerst kopte Quintin Jakoba de bal in eigen doel en Dammyano Grootfaam verdubbelde alleen voor keeper Mathijs Donatz de score voor Real Lunet.

Hattrick
Kozakken Boys stelde echter nog voor de rust orde op zaken. Sjoerd van der Waal bracht op aangeven van Ismail Yildirim de achterstand terug tot 1-2. Arif Irilmazbilek miste vervolgens een penalty en de gelijkmaker. Het vizier stond scherper bij Van der Waal, die de 2-2 binnen kegelde na een teruglegger van Jakoba. De aanvallende middenvelder nam ook de 3-2 voor zijn rekening en scoorde daarmee een zuivere hattrick. Van der Waal had in de 32e minuut bijna zijn vierde te pakken, maar mikte op de paal.

Na de rust maakte Kozakken Boys het karwei snel af. Na zes minuten scoorde Ismail Yildirim van afstand de 4-2. Nadat de ingevallen Richie Basoski tien minuten voor tijd werd neergehaald, bepaalde Yildirim vanaf elf meter de eindstand op 5-2.

Met de overwinning zit Kozakken Boys bij de laatste zestien. De loting wordt komende week verricht.