Logo regio-voetbal.nl

Schaap kan twee jaar verlengen bij JVC Cuijk

  •   keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL – Frenk Schaap heeft een aanbieding op zak voor twee extra seizoenen bij topklasser JVC Cuijk. De middenvelder speelt met zijn club woensdagavond tegen eerstedivisionist MVV om een plek bij de laatste acht in het KNVB-bekertoernooi.

De 23-jarige Schaap, tot vorig seizoen uitkomend voor Nivo Sparta uit Zaltbommel, denkt dat zijn club een aardige kans maakt om een ronde verder te komen. “Als we heel gedisciplineerd en geconcentreerd spelen, zijn we sterk genoeg om ze te pakken. Het bekertoernooi leeft hier als een gek. Toen we de vorige ronde overleefden (JVC Cuijk schakelde EVV uit, red.) stond het bestuur met de tranen in de ogen.”

Controleur
Schaap heeft inmiddels zijn plekje veroverd in het keurkorps van trainer Hans Kraaij jr. Hij startte dit seizoen op de bank, volgens de Zaltbommelnaar terecht omdat hij moest wennen aan het tempo. Na zes wedstrijden greep hij zijn kans toen een medespeler geblesseerd raakte. Schaap speelt in Cuijk als controlerende linkermiddenvelder. Een andere rol dan bij Nivo Sparta waar hij het spel verdeelde op de nummer tien-positie, maar in zijn ijver vaak driekwart van het speelveld bestreek.

Vrijheid
Toch heeft hij geen moeite met zijn nieuwe rol.

“Natuurlijk zou ik liever vaker kansrijk voor de goal komen, maar ik vind het ook prima als ik kort op de tegenstander speel en de taak heb om de bal af te pakken en het spel te verleggen, waardoor andere spelers weer in scoringspositie komen. Aan de andere kant spelen de linies bij ons dicht op elkaar en heb ik vrijheid genoeg. Kraaij gaf me een compliment voor de manier waarop ik speel, volgens hem zoals ik bij Nivo speelde. Hij zei dat dit precies de reden was waarom ze me naar JVC Cuijk hebben gehaald.”

Lachend: “Ik kan hier best mijn ei kwijt hoor.”

Kampioensploeg
De Zaltbommelnaar is een van de ongeveer tien spelers waarvan JVC Cuijk binnen drie jaar een kampioensploeg wil smeden. Hij verwacht een dezer dagen tot een officieel akkoord te komen met de club. JVC Cuijk staat momenteel op de derde plaats met zes punten achterstand op koploper AFC.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup