Logo regio-voetbal.nl

Eerste echte krachtmeting voor Roda Boys

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Roda Boys maakt zich op voor de eerste echte kraker van het seizoen: uit tegen WNC.

Beide toppers in de tweede klasse F azen op de koppositie die al wekenlang in handen is van twee Betuwse ploegen: afwisselend Tricht en Lienden.
Roda Boys kan terugkijken op een sterke generale afgelopen zaterdag uit bij SC Everstein. De ploeg won gedecideerd met 0-4, maar presteert dit seizoen af en toe ondermaats. Een week ervoor verslikte de formatie van Gerrie Schaap zich nog in GJS (1-2).

In dezelfde klasse staat GVV’63 voor de zware klus om Lienden uit te bestrijden. De Gamerense promovendus pakte tot nog toe veel punten tegen gelijkwaardige tegenstanders, maar ging ook hard onderuit tegen de zware jongens in deze klasse: 4-1 bij Roda Boys en 1-9 tegen WNC.

Zaterdag eerste klasse A
Nivo Sparta hoopt de weg omhoog te hebben ingezet na de ruime uitzege van afgelopen zaterdag bij Almkerk. De winnende ploeg van oefenmeester Roland Schuermans kan met tevredenheid terugkijken op de rentree van Larry van Ommen. De van een blessure herstelde aanvallende middenvelder had met twee goals en een voorzet een belangrijk aandeel in de 1-4 overwinning. Zaterdag wacht de Zaltbommelse eersteklasser opnieuw een laagvlieger. De ploeg op bezoek bij CSW dat met hetzelfde aantal punten één plek onder Nivo Sparta bivakkeert.

Zaterdag derde klasse D
Derdeklasser Zuilichem gaat een moeilijke zaterdagmiddag tegemoet bij Woudrichem. De kampioen uit de vierde klasse houdt zich opmerkelijk makkelijk staande in de derde klasse. De ploeg staat na acht wedstrijden op de vijfde plaats. Net als vorige voetbaljaargang moet Zuilichem alle zeilen bijzetten om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. De Zuilichemmers staan voorlaatste.

Zaterdag vierde klasse D
In de vierde klasse D zijn alle ogen gericht op Kerkwijk dat vorige week de topper met Giessen met 3-2 won en de koplopers in de nek hijgt. De selectie van Albert de Laat gaat naar laagvlieger Nordea. Het de laatste weken opvallend presterende Brakel mag in staat worden geacht om thuis tegen TSVV Merlijn opnieuw drie punten aan het totaal toe te voegen. Well kan definitief aanhaken bij de subtop. Bij een overwinning op TEC passeert de jonge ploeg van Hans van Gameren de Tielenaren op de ranglijst.

Zondag vierde klasse F
Twee interessante wedstrijden in de zondag eerste klasse F die de posities in de top mogelijk door elkaar gaan husselen. Wil Jan van Arckel in het spoor blijven van koploper Vlijmense Boys blijven, dan is een zege uit bij GVV nodig. De ploeg uit Geldermalsen is niet de eerste de beste: GVV staat vijfde en gaat Jan van Arckel bij een overwinning op de ranglijst voorbij. Vlijmense Boys speelt overigens tegen FC Engelen, de nummer drie in de stand.

Hurwenen gaat er alles aan doen om in de negende seizoenswedstrijd de eerste driepunter te pakken. De ploeg krijgt SC Elshout op bezoek dat ook nog maar zeven punten in de wacht sleepte. Alem krijgt na de 5-0 afstraffing tegen GVV kans op revanche tegen Nieuwkuijk. De Brabanders staan vierde en profiteren bij winst in Alem van puntenverlies van de vier ploegen die zaterdag tegen elkaar in actie komen.

Zondag vijfde klasse D
In de vijfde klasse D is de derby Heerewaarden-Waalkanters een duel om de laatste plaats. Het sterk presterende RKVSC kan een sprongetje maken bij winst thuis tegen het Zoelense SCZ. Middenmoters Ophemert en Rossum gaan proberen om aansluiting te zoeken bij de subtop: de verliezer lijkt definitief tot de middenmoot te worden veroordeeld. Hedel krijgt met TGG de nummer twee in de stand op bezoek.

André van der Vlerk


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup