Logo regio-voetbal.nl

Prachtderby op De Schans

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Als de gesteldheid van het veld het toelaat (voor vrijdag wordt een droge dag voorspeld, dus wie weet...) staat er zaterdag op De Schans een prachtderby op het programma: De Zwerver-Alblasserdam. Het zijn met name de bezoekers die de punten hard nodig hebben.

SteDoCo mag dan verloren hebben van Jodan Boys, het staat er in de hoofdklasse B nog altijd uitstekend bij. De uitbeurt bij Kloetinge moet drie punten kunnen opleveren.

@RVoetbal kiest zaterdag onder meer voor De Zwerver-Alblasserdam. Nieuw-Lekkerland heeft de uitbeurt tegen titelkandidaat SHO voor de boeg. Bepaald geen ideaal scenario om uit de penarie te komen. Sliedrecht is het aan haar stand verplicht te winnen van Zuidland en Drechtstreek zal met een puntje bij VVGZ al tevreden zijn.

Kool stoven
Tweedeklasser Hardinxveld gaat proberen de verrassende koploper Tricht een kool te stoven. SVW moet aan het thuisduel tegen GDC drie punten kunnen overhouden. Dat is voor sv Meerkerk tegen Rijswijkse Boys op papier minder eenvoudig, maar mogelijk dat het thuisvoordeel de doorslag zal geven. GJS trapt als favoriet af tegen Altena, dat vooralsnog (opnieuw) tot de degradatiekandidaten behoort.

Vervolg
VVAC is in 3C aan een pittige reeks tegenstanders bezig. Het weerstond de nummers 2 en 3 (tweemaal een gelijkspel) en dus wordt het volgens trainer Cees van Bavel tegen SC Amstelwijck weer eens tijd voor een overwinning. Dat geldt voor de buren van Groot-Ammers ook, maar ASH ontpopt zich ook dit seizoen weer als een taaie opponent.

Peursum-Ameide is een streekontmoeting waarin het krachtsverschil gering zal zijn. @RVoetbal gaat kijken of Termei de verrassende zege op koploper Papendrecht een passend vervolg kan geven.

Papendrecht speelt de toper tegen runner-up ZBC'97. Vergroot de koploper het gat tot zes punten of keert de spanning in 3C volledig terug? De Alblas hoopt zo snel mogelijk de weg omhoog te vinden. Groote Lindt is een tegenstander waar de roodgroenen zich in elk geval aan kunnen vastklampen.

De koppositie van Unitas lijkt zaterdag geen gevaar te gaan lopen. BVV-uit mag geen probleem zijn voor de roodbroeken van Molenvliet.

Comfortabel
In de 4e klasse C springt de topper tussen Streefkerk en Asperen eruit. Ook bij dit duel zal @RVoetbal aanwezig zijn. Als Streefkerk ook deze veel scorende uitdager kan weerstaan, wordt de koppositie voorlopig zeer comfortabel.

HSSC'61 moet een winnende daad stellen tegen Vuren, SV Noordeloos krijgt het zwaar tegen Raptim en Schelluinen doet er goed aan Dubbeldam niet te onderschatten. ASV Arkel kan zich steviger op de derde plek nestelen door Lekvogels te verslaan.

Stunt
Zondagtweedeklasser Unitas gaat voor een driepunter tegen Terneuzen, dat al vijf nederlagen moest slikken. In de 5e klasse zou een goed resultaat van Raptim tegen Teisterbanders een geweldige stunt zijn. Immers, Teisterbanders won tot nu toe alle wedstrijden en kreeg pas vijf goals tegen.

Rick den Besten


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup