Toppers voor WNC en Asperen

Nieuws 30 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Hoewel WNC dit seizoen nog niet soepel draait, horen de Waardenburgers met een vierde plaats bij de bovenste ploegen van de 2e klasse F. Komende zaterdag staat er op De Korte Woerden een topper op het programma als Roda Boys op bezoek komt.

WNC haalde in eigen huis dit seizoen slechts vier van de veertien punten, terwijl Roda Boys juist al zijn uitwedstrijden won en daarin nog geen doelpunt tegen kreeg. Bij een nederlaag kan WNC in deze klasse zomaar terugvallen naar de middenmoot.

In diezelfde klasse is Tricht koploper. Die ploeg ontvangt Hardinxveld, dat zijn punten hard nodig heeft om onderin weg te komen. Ook hekkensluiter SC Everstein heeft de punten hard nodig. Bij Capelle winnen is niet makkelijk, hoewel ook die ploeg het merendeel van zijn thuiswedstrijden verloor.

Zorgelijk
In de 1e klasse A verzekerde LRC zich alvast van minimaal deelname aan de nacompetitie door in de topper tegen Zuidvogels de eerste periode op te eisen. Bij middenmoter ARC zullen de Leerdammers ook hun vijfde uitwedstrijd van dit seizoen willen winnen.

Voor Leerdam Sport begint de situatie met de week zorgelijker te worden. De ploeg moet komend weekend proberen het aardige spel om te zetten in de positief resultaat. 

Uitwinst
ASH en Herovina draaien knap mee in de subtop van de 3e klasse C. Herovina behaalde bijna al zijn punten in Herwijnen. Bij nummer dertien DFC gaat Herovina op jacht naar zijn eerste uitwinst. ASH krijgt bezoek van Groot Ammers en moet in staat zijn te winnen.

In 3D krijgt Heukelum wekelijks complimenten, maar de ploeg haalde pas één punt. Het zal tegen runner-up Wilhelmina’26 zeker niet eenvoudig zijn hier verandering in te brengen.

Topper
Voor Asperen staat komend weekend met het bezoek aan Streefkerk de eerste echter topper op het programma. De thuisploeg haalde de volle buit uit acht wedstrijden en pakte dus de periode. Asperen volgt op twee punten en mag laten zien ook tegen een sterke tegenstander goed te kunnen voetballen.

SVS’65 komt steeds dichter in de buurt van zijn eerste punten. Haaften zal echter geenszins mee willen werken om de nul bij de ploeg uit Spijk weg te poetsen en wil aansluiting krijgen bij de middenmoot. HSSC’61 start in de thuiswedstrijd tegen Vuren als favoriet.

In de elf ploegen tellende 4e klasse D heeft MVV’58 komende zaterdag een vrije dag.

Cruciaal
Zondag staat er voor Beesd een cruciale wedstrijd op het programma. Het gat naar boven begint steeds groter te worden en dus heeft de ploeg punten nodig. Zondag treft de ploeg met RWB een directe concurrent. Een klasse lager speelt Rhelico tegen BZS een thuiswedstrijd die de ploeg moet kunnen winnen.

Maarten van Hoogevest
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44