Logo regio-voetbal.nl

Dorpentwist Dussense Boys-Be Ready

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het wordt weer een aansprekend voetbalweekend in het Land van Heusden en Altena. Zondag staat de dorpentwist tussen Dussense Boys en Be Ready op het programma.

Wij zijn benieuwd of trainer Peter Burg vraagt of John Matheusen wil opdraven voor de derby. Matheusen is de man die het verschil kan maken, al is een winnaar in de wedstrijd van het jaar voor beide dorpen moeilijk aan te wijzen.

In de topklasse viert de spanning hoogtij. De vraag is of Kozakken Boys in staat is om medekoploper GVVV een poets te bakken. Spannend wordt het zeker in Veenendaal.

Een klasse lager treedt Achilles Veen aan op de Heuye tegen Jodan Boys. Een overwinning zal de Heuyebewoners, die met een volle ziekenboeg kampen, goed doen.

Problemen
Almkerk zit in de problemen. Het wil maar niet lukken in de eerste klasse A. De Almkerkers leggen het hoofd nog niet in de schoot, al zal het lastig worden bij Roda’46.

In de tweede klasse is Rijswijkse Boys aan een goed seizoen bezig. Meerkerk moet een te nemen horde zijn voor de manschappen van trainer Bert Schouten, die rustig afwacht wat de plannen zijn volgend seizoen met GRC 14.

Altena lijkt weinig kans te hebben bij GJS, hoewel de Nieuwendijkers de punten goed kunnen gebruiken. GDC is ook gezakt naar de onderste regionen. De Eethenaren beginnen als de underdog bij SVW.

Zelfvertrouwen
Woudrichem pakte afgelopen zaterdag een noodzakelijke overwinning voor het zelfvertrouwen in de derde klasse. Tegenstander Zuilichem moet op het Bolwerk ook aan de haak te slaan zijn. Bij NOAD’32 gaat het moeizaam. Een overwinning tegen Good Luck op het Korenzand zal trainer Jos Houweling goed uitkomen.

Sparta’30 is de verrassing van het seizoen. Bij winst bij NEO’25 blijven de Andelaren meedraaien bovenin de derde klasse. Sleeuwijk wil dat ook. Het bezoek aan BLC moet drie punten op kunnen leveren. Hetzelfde geldt voor Wilhelmina’26 bij Heukelum.

In de vierde klasse verloor Giessen afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen bij Kerkwijk. Het zal de koploper niet weerhouden de draad weer op te pakken tegen WSC.


Zondag
Op zondag zit HHC’09 in de problemen. Trainer Conny Coenen maakt zich nog geen zorgen, maar een overwinning bij het laaggeplaatste SCR is wel noodzakelijk. 

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup