Logo regio-voetbal.nl

Rijke geschorst, Groot-Ammers stapt uit <23-toernooi

  •   keer gelezen   Nieuws

GROOT-AMMERS - De duw van Groot-Ammers spits Pim Rijke en zijn verbale geweld jegens scheidsrechter Sjaak de Wild tijdens de wedstrijd Groot-Ammers <23 – VVAC <23 van 1 oktober hebben forse consequenties. Rijke is door de KNVB voor acht wedstrijden geschorst.

De organisatie van het AB Midden Nederland Alblasserwaardtoernooi <23 jaar heeft Rijke, naast een geldboete, voor een jaar uitgesloten van deelname aan het toernooi. Groot-Ammers krijgt punten in mindering en begeleider Johan Schep mag twee wedstrijden zijn functie niet uitoefenen.


Dubbel gestraft
“Ook het bestuur van Groot-Ammers vindt dat Pim ernstig over de schreef is gegaan. Van een scheidsrechter moet je afblijven. En daarom hebben wij hem geschorst voor de overige wedstrijden van het toernooi en is hij door ons verplicht tot het fluiten van een aantal jeugdwedstrijden”, aldus Groot-Ammers voorzitter Karin de Kruyk.

“Maar wij vinden het vreemd dat Pim dubbel wordt gestraft; zowel door de KNVB als door de toernooiorganisatie. Bovendien is het raar en voor ons onacceptabel dat er drie wedstrijdformulieren, met aanvullingen van scheidsrechter De Wild, in omloop zijn. Wij onderzoeken of het zinvol is in beroep te gaan.“

Willekeur
Tot slot is De Kruyk de verbolgen over het feit dat de organisatie van het toernooi geen stelling neemt. Het was de Meerkerkse scheidsrechter die besloot van het voorval melding te doen bij de KNVB.

“We hebben een reglement en de clubs hebben onderling afspraken gemaakt. De naleving van de regels is echter voor niemand duidelijk. Er is sprake van willekeur en daarom vinden wij deelname aan het toernooi niet langer verantwoord. Wij hebben de organisatie en de overige deelnemende verenigingen laten weten dat wij ons per direct terugtrekken uit het AB Midden Nederland <23 toernooi.”

Een treurig besluit, voegt Karin de Kruyk er in de brief aan de toernooiorganisatie nog aan toe.

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup