Marcel van Steenis wil na behalen periodetitel meteen doorpakken

Nieuws 72 keer gelezen

LEERDAM - Na twee hectische zaterdagen, waarin eerst de glasstadderby werd gewonnen en zaterdag tegen Zuidvogels de periodetitel werd gepakt, maakt trainer Marcel van Steenis de balans op.

“De dag van de derby was qua beleving geweldig, maar voetballend een stuk minder. Tegen Zuidvogels zag ik mijn ploeg weer echt aan het voetballen. Meer dan een klasse beter dan een week eerder tegen Leerdam Sport. Ik vond wel bijzonder leuk dat het hele team van Leerdam Sport (zij kwamen terug van de uitwedstrijd bij FC Breukelen) ons zaterdag kwam feliciteren met het behalen van de periodetitel.”

Veldhospitaal
Van Steenis stelt vast dat het goed is dat LRC dit seizoen over een ruime selectie beschikt. Hij loopt het veldhospitaal op Bruinsdeel langs.

“Het zijn veelal bizarre blessures die zeker niet door overbelasting zijn ontstaan. Tim Ippel krijgt een bal hard tegen zijn hoofd en is langdurig uitgeschakeld door een whiplash. Danny Verwolf scheurt zijn kruisband. Arie van Houwelingen kreeg een tik op zijn kuit en liet gisteren een echo maken. Bart Muilenburg laat zich deze week opnieuw onderzoeken. Hans Odijk scheurde een enkelbandje af. Zaterdag moest Mo Houdoe er met een enkelblessure vanaf. Jesse van Ekeren is net hersteld van een liesblessure en heeft de training hervat. Rutger van der Kleij is voor vier maanden vertrokken op wereldreis en zo staat de teller op acht. Zaterdag mis ik uit tegen ARC ook nog Danny van Steijn die tegen zijn vierde gele kaart op liep.”

Spitsentrainer
De periodetitel is voor Van Steenis beslist geen eindstation. “Onze doelstelling was om binnen drie jaar terug te keren naar de hoofdklasse. Wij zijn nog niet op de helft, maar als het dit seizoen al kan, dan graag.”

Van Steenis gaat binnenkort met André Zondag, die heeft aangegeven per 1 juni 2014 een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten, om de tafel zitten. “Ik heb een plannetje met hem. Ik wil voor hem in het nieuwe seizoen een plaatsje inruimen als spitsentrainer. Op donderdag kan hij dan nog licht met de groep meetrainen en op zaterdag kan hij op de bank zitten.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 56 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 3 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 3 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden