Logo regio-voetbal.nl

Marcel van Steenis wil na behalen periodetitel meteen doorpakken

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - Na twee hectische zaterdagen, waarin eerst de glasstadderby werd gewonnen en zaterdag tegen Zuidvogels de periodetitel werd gepakt, maakt trainer Marcel van Steenis de balans op.

“De dag van de derby was qua beleving geweldig, maar voetballend een stuk minder. Tegen Zuidvogels zag ik mijn ploeg weer echt aan het voetballen. Meer dan een klasse beter dan een week eerder tegen Leerdam Sport. Ik vond wel bijzonder leuk dat het hele team van Leerdam Sport (zij kwamen terug van de uitwedstrijd bij FC Breukelen) ons zaterdag kwam feliciteren met het behalen van de periodetitel.”

Veldhospitaal
Van Steenis stelt vast dat het goed is dat LRC dit seizoen over een ruime selectie beschikt. Hij loopt het veldhospitaal op Bruinsdeel langs.

“Het zijn veelal bizarre blessures die zeker niet door overbelasting zijn ontstaan. Tim Ippel krijgt een bal hard tegen zijn hoofd en is langdurig uitgeschakeld door een whiplash. Danny Verwolf scheurt zijn kruisband. Arie van Houwelingen kreeg een tik op zijn kuit en liet gisteren een echo maken. Bart Muilenburg laat zich deze week opnieuw onderzoeken. Hans Odijk scheurde een enkelbandje af. Zaterdag moest Mo Houdoe er met een enkelblessure vanaf. Jesse van Ekeren is net hersteld van een liesblessure en heeft de training hervat. Rutger van der Kleij is voor vier maanden vertrokken op wereldreis en zo staat de teller op acht. Zaterdag mis ik uit tegen ARC ook nog Danny van Steijn die tegen zijn vierde gele kaart op liep.”

Spitsentrainer
De periodetitel is voor Van Steenis beslist geen eindstation. “Onze doelstelling was om binnen drie jaar terug te keren naar de hoofdklasse. Wij zijn nog niet op de helft, maar als het dit seizoen al kan, dan graag.”

Van Steenis gaat binnenkort met André Zondag, die heeft aangegeven per 1 juni 2014 een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten, om de tafel zitten. “Ik heb een plannetje met hem. Ik wil voor hem in het nieuwe seizoen een plaatsje inruimen als spitsentrainer. Op donderdag kan hij dan nog licht met de groep meetrainen en op zaterdag kan hij op de bank zitten.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup