Logo regio-voetbal.nl

Nog halfjaar genieten van goals André Zondag

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - André Zondag zet na dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan.

LRC Leerdam won zaterdag met 3-0 van Zuidvogels en pakte voor het eerst sinds 2009 weer een periodetitel. André Zondag nam de volledige productie voor zijn rekening.

“Het zat zaterdag mee. Wij kwamen voor het eerst in eigen huis op voorsprong en wisten toen dat het wel goed zat.”

De eerste was een echte ‘Zondag-goal’. “Ik voelde dat de bal door de verdediger zou worden teruggespeeld. Ik was al onderweg en kon de bal oppikken en scoren.” Op de tweede treffer was de hele week getraind. “Het middenveld zette massaal druk en veroverde de bal. Via Verheul werd ik vrijgespeeld en het was weer raak. De derde was een intikkertje.” Drie keer op de goede plaats, drie keer raak. Zondag staat op acht treffers. Eén doelpunt per wedstrijd. Een fenomeen.

Meevallen
Voor Zondag is na acht duels wel duidelijk waar LRC in deze westelijke eerste klasse staat. “Ik vind de kracht van de tegenstanders wel meevallen. Vooraf was gesteld dat ploegen heel wat sterker zouden zijn als die in Zuid I. Ik heb ze nog niet gezien. De top van de eerste klasse C en de klasse waar wij in spelen ontloopt elkaar niets.”

Zondag vindt dat de ploeg goed staat. “Wij creëren elke wedstrijd zeven tot acht kansen.”

Basisconditie
André Zondag geeft alle credits aan het beleid van LRC Leerdam. Dat heeft kans gezien de selectie vrijwel geheel in takt te houden en kwalitatief en in de breedte zelfs heeft kunnen versterken.

“Je ziet dat wij nu alle spelers al nodig hebben. Het zit ons niet mee met al die blessures. Wij begonnen met 23 spelers en ik geloof dat wij er nu nog dertien over hebben.”

Zondag past goed op zijn lichaam. “Ik sla wel eens een maandagtraining over, maar ben verder altijd van de partij. Mijn basisconditie is op peil.”

Afremmen
De spits uit Tiel speelt al bijna 25 jaar op behoorlijk niveau maar geniet, in wat mogelijk zijn laatste seizoen is, maximaal. “Ik kan het heel goed vinden met Vincent Verheul. Hij kan heel goed voetballen en is gretig. Soms wil hij nog teveel doen en moet ik hem afremmen. Hij moet oppassen dat hij niet met zijn krachten smijt en daardoor de scherpte voor de goal kwijtraakt.”

Verheul leert elke zaterdag van Zondag, die zijn momenten kiest en in de buurt van het doel levensgevaarlijk blijft.

Op dit moment mist André Zondag zijn maatje Danny Verwolf, waarmee hij eerder bij WNC een goede klik had. “Het trio Verheul, Zondag, Verwolf voorin zou geweldig zijn. Jammer dat Danny zo zwaar geblesseerd is geraakt.”

Streep eronder
Zondag geeft zichzelf nog een halfjaar, dan zit zijn voetballoopbaan erop. “Nu gaat het nog aardig en ik wil graag op deze manier herinnerd worden. Aan het einde van het seizoen zet ik er een streep onder.”

(bron: LRC-pagina in Het Kontakt editie Leerdam)


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup