Jogadores CF stuurt Alwako met staart tussen de benen terug naar Valkenswaard

Nieuws 49 keer gelezen

GORINCHEM – Koploper Jogadores CF heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt in de Hoofdklasse D van het zaalvoetbal. Alwako/Valkenswaard werd met 9-0 verslagen in de eigen Oosterbliek.

Beide ploegen keken aan het begin van de wedstrijd nog de kat uit de boom en het eerste noemenswaardige moment kwam pas na tien minuten toen de aanvoerder van de uitploeg deed vermoeden dat hij zijn been brak na een klein tikje van Robert Scheurwater. De scheidsrechter trapte in het toneelspel en deelde een gele kaart uit.

Jogadores CF kwam er echter niet door in de problemen, want in een hoog tempo werd de score naar 4-0 gebracht door vooral heel slecht verdedigen van de bezoekers uit Valkenswaard die onder andere Jeffrey Scheffers zijn rentree liet bekronen met een doelpunt. Jogadores CF gaf achterin geen millimeter ruimte weg en ook voorin waren de mannen vlijmscherp. Die felheid zorgde voor veel gemopper bij de uitploeg.

Frivool
Na rust stopten de bezoekers met mopperen en begonnen ook zij steeds meer te voetballen. Ondanks enkele kleine kansen kwam Jogadores CF geen moment in de problemen. De ploeg breidde de score met mooi en frivool voetbal uit naar een dikverdiende 9-0. Vooral de 5-0 was van grote schoonheid, waarbij Jamy Goemaat zijn schitterende crosspass verzilverd zag worden door Mergim Shala, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Robert Scheurwater.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Werkendam tegen hekkensluiter CFM Transito 2 op het programma.