Logo regio-voetbal.nl

SteDoCo, Unitas en Streefkerk: periodetitel?

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Komend weekend valt in het amateurvoetbal de beslissing in de strijd om de eerste periodetitels. Voornaamste kanshebbers in de regio Alblasserwaard zijn SteDoCo, Streefkerk en de zaterdag- en zondagtak van Unitas.

SteDoCo voert in de hoofdklasse B samen met HSV Hoek en Zwaluwen de ranglijst aan. Smitshoek, dat één punt achterstand telt, doet ook nog mee om de eerste periode. Het ligt even simpel als gecompliceerd: SteDoCo moet winnen in Gouda en dan maar afwachten wat de concurrentie doet. Die concurrentie krijgt het op papier zwaar voor de kiezen. Zwaluwen en Smitshoek spelen tegen elkaar en Hoek ontvangt het ambitieuze ASWH.

Lekkerland-Sliedrecht
In 1C lijkt er voor De Zwerver weinig eer te behalen tegen koploper Spijkenisse. Drechtstreek raakt zo langzaam maar zeker in de problemen en is gebaat bij een driepunter tegen Rijsoord. Hetzelfde geldt voor Nieuw-Lekkerland tegen streekgenoot Sliedrecht, maar de baggerdorpers zijn zelf ook wel weer eens aan een overwinning toe.

Alblasserdam kan aansluiten bij de middenmoot door hekkensluiter Zaamslag terug te wijzen.

Perspectief
Hardinxveld deed de rode lantaarn afgelopen zaterdag over aan Altena, uitgerekend de tegenstander die komende zaterdag naar de Sluisweg komt. Bij een nieuwe zege ziet het perspectief voor Hardinxveld er opeens heel anders uit. Het door blessures geplaagde sv Meerkerk is teruggezakt naar het rechterrijtje. Winst op het wisselvallige GDC is noodzakelijk om niet in de gevarenzone terecht te komen.

SVW en SV Capelle zullen elkaar in kracht waarschijnlijk niet veel ontlopen. GJS heeft de weg naar boven ingeslagen. De thuisbeurt tegen WNC is in dat kader een uitdagende krachtproef en een mooi affiche.

Schokeffect
Derdeklasser Papendrecht heeft de periode al binnen. Tegen Ameide lijkt versteviging van de koppositie aan de orde. VVAC temde runner-up ZBC'97 en mag dat nu ook proberen met nummer 3 GSC/ODS te doen. Peursum treft het puntgelijke Herovina en Groot-Ammers zal met de intentie van drie punten naar het Zwijndrechtse Groote Lindt afreizen.

Voor De Alblas begint een tijdperk zonder de opgestapte trainer William Rijsdijk. Zal er tegen DFC sprake zijn van een 'schokeffect'? Voor De Alblas is dat te hopen, want de ranglijstpositie schreeuwt om verbetering.

Vinkentouw
In 3D kan Unitas zaterdag de eerste periode binnenhalen. Als er gewonnen wordt van Noad'32 is het feest op Molenvliet.

Streefkerk is in 4C de belangrijkste gegadigde voor de eerste periodetitel. Een a-b-c'tje wordt het niet, want de uitbeurt tegen nummer 3 Lekvogels staat op het programma. Met Asperen op het vinkentouw kan Streefkerk zich geen misstap veroorloven.

ASV Arkel heeft het winnende pad weer ingeslagen en wil die lijn doortrekken tegen Dubbeldam. HSSC'61 zal in de uitbeurt tegen SVS'65 alleen met drie punten tevreden zijn, een resultaat waar SV Noordeloos thuis tegen Vuren ook op inzet. Schelluinen treft Raptim, dat volgens trainer Mo Duzgun wat goed te maken heeft.

Dubbel feest
Wordt het dubbel feest op Molenvliet? In theorie kan dat, want ook Unitas zondag is nog in de race voor de eerste periode. Unitas heeft het niet in eigen hand. Zelf winnen van BSC is de opdracht en dan maar hopen op 'foutjes' van Halsteren en Voab.

Vijfdeklasser Raptim voetbalt aardig, maar haalt (te) weinig punten. Met nummer 3 MEC'07 als tegenstander is het de vraag of daar zondag verandering in komt.

Rick den Besten


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup