Logo regio-voetbal.nl

Eerste periodetitel lonkt voor Kozakken Boys

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Koploper Kozakken Boys ontvangt zaterdag de gewezen koploper Capelle op De Zwaaier. Bij winst heeft Kozakken Boys de eerste periodetitel binnen. Met deze prijs is Kozakken Boys verzekerd van deelname aan de tweede ronde van de KVNB-beker volgend seizoen.

Kozakken Boys moet het doen zonder de om privéredenen absente Ismail Yildirim, die de laatste weken een eclatante vorm etaleert. Ook Sjoerd v/d Waal, die bij Katwijk een dubbele kaakbreuk opliep, is voorlopig uit de roulatie.

In de hoofdklasse B heeft Achilles Veen vreemd genoeg moeite met lager geplaatste ploegen. Wellicht komt daar zaterdag op De Heuye verandering in tegen ’s-Gravenzande.

Worstelen
Almkerk blijft worstelen in de eerste klasse A. Zaterdag treedt de ploeg een keer niet aan tegen een club uit het ‘Utrechtse’. Misschien lukt het tegen Nivo Sparta wel aan de Sportlaan.

In de tweede klasse presteren de regioclubs wisselend. GDC ontvangt sv Meerkerk. Er moet iets te halen zijn. Rijswijkse Boys is uit op een verrassing tegen koploper Lienden en Altena zal de punten moeten pakken bij Hardinxveld om niet de gedoodverfde degradant te worden.

Duikelen
In de derde klasse D wil Sleeuwijk meedoen om de prijzen. Het duel tegen Heukelum moet drie punten opleveren. Voor Wilhelmina’26 geldt hetzelfde. De ploeg van trainer Frans van Wijk moet op De Ebbe de punten binnenboord kunnen houden tegen BVV. Wil Sparta’30 nog meedoen om de prijzen, dan zal het moeten winnen van SSC’55.

NOAD’32 krijgt het zwaar bij koploper Unitas. Woudrichem is aan het duikelen op de ranglijst. Hopelijk gaat de rem er op bij Good Luck.

Titelkandidaat
In de vierde klasse is koploper Giessen inmiddels titelkandidaat. Zaterdag volgt echter wel de zware uitwedstrijd bij de nummer drie Kerkwijk.


Op zondag is het zaak voor HHC’09 in de vierde klasse om de punten te pakken bij Jan van Arckel. Dat zal echter niet meevallen. Ook Be Ready is wisselvallig. Trainer Peter Burg heeft nu wel een fitte selectie. Dus moet het kunnen lukken tegen SVC. Dussense Boys mag zich bij Irene’58 gaan revancheren voor de domper afgelopen zondag tegen Raamsdonk.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup