Logo regio-voetbal.nl

Geen uitzaaiingen bij Maikel van Tuyl

  •   keer gelezen   Nieuws

GAMEREN – 'Goede' berichten voor doelman Maikel van Tuyl van GVV’63: de lymfeklierkanker waaraan hij lijdt is niet uitgezaaid.

Bovendien is na medisch onderzoek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch vast komen te staan dat hij de Hodgkinvariant heeft. Deze is in veruit de meeste gevallen goed te behandelen, in tegenstelling tot de non-Hodgkinvariant.

Voor Van Tuyl breekt echter een zware tijd aan, zegt zijn trainer John Laponder. De keeper ondergaat eerst een chemotherapie van acht kuren waarbij hij zich om de twee weken poliklinisch in het ziekenhuis moet melden. De eerste chemokuur was vandaag (woensdag). Na de chemotherapie moet Van Tuyl nog vier keer worden bestraald.

Teamspirit
Donderdag mag Van Tuyl het ziekenhuis verlaten. Daar verbleef hij ruim een week na zijn operatie vorige week dinsdag. De 24-jarige Van Tuyl werd met spoed opgenomen nadat hij na een weekendje weg met zijn vriendin ernstige ademhalingsproblemen kreeg. De huisarts verwees hem vorig week maandag onmiddellijk door naar het ziekenhuis. Afgelopen weekend mocht hij van de medisch specialisten tijdelijk naar huis. Hij was aanwezig bij het duel Altena-GVV’63 (1-3) waarbij het doel werd verdedigd door tweede keeper Eibert de Koning.

Van Tuyl stuurde Laponder woensdagochtend een whatsapp waarin hij de hoop uitsprak dat het bij GVV’63 weer snel om voetbal draait, en minder om hem. Laponder: “Hopelijk kan hij er komend weekend weer bij zijn. Maikel heeft genoten van de teamspirit afgelopen zaterdag tegen Altena.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup