Logo regio-voetbal.nl

Dogan Corneille hoopt op droomfinale tegen ‘Vogels’

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Dogan Corneille is niet alleen coach en veldtrainer bij Kozakken Boys, op menselijk vlak is hij sterk betrokken bij zijn spelers. “Die actie van De Lange op Sjoerd van der Waal was zaterdag, tien minuten voor het einde, echt een smet op een voor ons fantastische wedstrijd. Ik schrok geweldig. Toen wij op de terugreis in de bus hoorde dat Sjoerd een dubbele kaakbreuk had opgelopen, werd het muisstil in de eerder kolkende bus.”

Corneille geniet natuurlijk van de droomstart van Kozakken Boys, maar leeft vooral ook mee met zijn vier spelers die op dit moment zo zwaar geblesseerd zijn. “Dat vind ik echt de andere kant van het succes. Maar wij moeten door nu ook het verhaal FC Utrecht achter de rug is.”


Genieten
Corneille vervolgt: “Als je ziet waar kapitaalkrachtige clubs als Spakenburg, Rijnsburgse Boys, Katwijk en Noordwijk staan, dan knijp ik mijzelf af en toe maar eens in de wang. Ik weet echt wel wat die clubs voor budget hebben en wat wij kunnen uitgeven. Als je een ranglijst op basis van budget zou maken, horen wij natuurlijk niet aan kop te gaan. Dat wij zaterdag voor de periodetitel kunnen gaan, is daarom geweldig. Wij moeten hier echt van genieten”

Kozakken Boys is bij het halen van de periodetitel meteen weer verzekerd van de tweede ronde in de KNVB-beker seizoen 2014-2015.

Niet realistisch
Wekelijks moet Corneille de vraag beantwoorden of Kozakken Boys titelkandidaat is. “Ik zie dat als een compliment, maar het is niet realistisch. De wedstrijd tegen Spakenburg was een goed voorbeeld. Wij hadden als koploper meer moeten brengen. Toen stond het niet goed. Als wij straks alle vijftien tegenstanders hebben gehad en wij zijn nooit de mindere geweest, wil ik wel eens over een kampioenschap gaan nadenken.”

Corneille, die in Katwijk wel een Kozakken Boys in kampioensvorm zag, probeert zo veel mogelijk druk bij de spelers weg te halen. “De wedstrijd tegen FC Utrecht was heel belangrijk voor de club, maar voor ons telt de competitie. Dat hebben de spelers ook goed begrepen, die hebben zich niet gek laten maken. Daarom is het zo knap dat zij tegen Katwijk zo geweldig hebben gepresteerd.”

Van der Waal en Yildirim absent
Zaterdag komt Capelle, dat een formidabele competitiestart kende, naar De Zwaaier. De ploeg incasseerde lang geen tegengoals, maar sinds de blessure van verdediger Jos van Nieuwstad kwam de klad er een beetje in. Corneille: “Ik ken Capelle vrij goed omdat ik er dichtbij woon. Het is wel bijzonder dat Capelle-trainer Theo de Boon op drie kilometer van De Zwaaier woont.”

Kozakken Boys levert zaterdag aanvallend door het ontbreken van Sjoerd van der Waal en Ismaïl Yildirim, ongetwijfeld in. Yildirim ontbreekt om privéredenen. Hierdoor komt er mogelijk ruimte voor Gwaeron Stout en Benjamin Martha. “Of er moet mij nog een andere optie te binnenschieten, want wij hebben echt een goede selectie.”

Droom
Corneille wil dit seizoen alles winnen. “Naast de bekertoernooien waarin wij nog spelen en de competitie, wil ik zelfs de Fair Play Cup winnen. Wij pakten tot nu toe slechts zes gele kaarten door zes verschillende spelers.” Corneille heeft een droom. “Op de laatste speeldag komt IJsselmeervogels naar De Zwaaier. Ik ben als speler met de ‘vogels’ ooit kampioen geworden bij Kozakken Boys. Het zou geweldig zijn als het op 10 mei 2014 voor misschien wel 5000 toeschouwers tussen deze twee clubs zou gaan.”

(bron: Kozakken Boys-pagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup