Logo regio-voetbal.nl

Sjoerd van der Waal pas na winterstop weer inzetbaar

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Sjoerd van der Waal verkeerde in topvorm. In de wedstrijd tegen landskampioen Katwijk had hij er zaterdag voor de rust alweer twee doelpunten in liggen. Na de pauze kwam hij in aanraking met de elleboog van Katwijk-speler Paul de Lange. Van der Waal ging groggy neer en dacht eerst dat hij een paar tanden kwijt was.

“Ik voelde het kraken en het bloedde enorm. Ik ben meteen naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. Daar werd een dubbele kaakbreuk vastgesteld, maar ik kon daar niet direct geopereerd worden. Later op de avond kon dat wel in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Er zijn twee plaatjes in mijn kaak geschroefd.”

Van der Waal praat moeilijk. “Ik eet alleen vloeibaar voedsel via een rietje. Het is behelpen. De chirurg in het ziekenhuis heeft gezegd dat ik zes weken nodig heb om te herstellen. Balen, want ik ben gymleraar en zal ook daar even aan de kant staan. Het voetballen zal ik pas weer na de winterstop kunnen oppakken.”

Het is niet anders
Zo’n blessure komt altijd op een verkeerd moment, maar Van der Waal miste de wedstrijd tegen FC Utrecht en had gehoopt zaterdag de eerste echte prijs van het seizoen te pakken, nu tegen Capelle de eerste periodetitel kan worden binnengehaald. “Ook de wedstrijden tegen GVVV en mijn oude club IJsselmeervogels komen er aan. Dat moet ik allemaal missen, maar het is niet anders.”

Trainer Dogan Corneille: “Ik heb een ruime selectie en kan in alle linies vrij gemakkelijk schakelen, maar deze blessure van Sjoerd komt wel slecht uit. Sjoerd is bijzonder omdat hij zo verschrikkelijk makkelijk scoort. In de laatste drie wedstrijden prikte hij er toch zes binnen.”

(bron: Kozakken Boys-pagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup