Logo regio-voetbal.nl

William Rijsdijk: ‘Ik kon de spelers niet meer raken’

  •   keer gelezen   Nieuws

OUD-ALBLAS - William Rijsdijk is niet langer hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser De Alblas. Na de zaterdag verloren wedstrijd tegen Peursum hakte de coach de knoop door. “Op een of andere manier lukte het me niet om de spelers te raken. Dan kun je jezelf en de club wel kwellen, maar is het beter om er mee te stoppen.”


Dit seizoen hoopte Rijsdijk met een overwegend jonge en talentvolle spelersgroep mee te kunnen  draaien in de bovenste regionen van de derde klasse C. Het liep anders. De Alblas voetbalde onsamenhangend en zonder 'Schwung'. Resultaat: een niet te al beste sfeer en de staartpositie op de ranglijst.

“Ik heb er alles aan gedaan wat in mijn vermogen ligt, maar gaandeweg de competitie kreeg ik steeds minder grip op de groep”, erkent Rijsdijk. “Een voorbeeld: uit bij Peursum wees ik de spelers in de rust op wat er mis was gegaan in de eerste helft. Vijf minuten na de hervatting werd dezelfde fout opnieuw gemaakt en stonden we met 2-0 achter. Dat was het moment waarop er wat bij me knapte."

"De weken daarvoor stak ik overigens al niet zo lekker meer in mijn vel als het om voetbal ging. Ik piekerde over het feit dat ik de jongens maar niet aan het voetballen kreeg. Het lukte me niet om de sleutel te vinden. Ook een gesprek met de selectie leverde niet datgene op waar we wat aan hadden. Tja, op een gegeven moment moet je reëel zijn. Ik heb met pijn in mijn hart mijn functie ter beschikking gesteld.”

Niet onlogisch
“En dat hebben wij geaccepteerd”, reageert Aart Aanen, bestuurslid Technische Zaken van De Alblas. “Ook wij zagen dat het niet lekker liep met het eerste elftal. Dat William zijn conclusies heeft getrokken, is jammer maar niet onlogisch. We gaan nu praten over de ontstane situatie. Onze tweede trainer  John Lindberg neemt de honneurs tijdelijk waar. En wij gaan op zoek naar een opvolger voor William Rijsdijk.”

Rijsdijk hoopt dat De Alblas alsnog uit de misère komt. “De groep heeft ontegenzeggelijk  kwaliteit”, meent hij. “Alleen is het mij niet gelukt om die te bundelen tot succes. Ik hoop dat het een andere trainer wél lukt.”
 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup