Logo regio-voetbal.nl

Zwaarbevochten punt voor SVW

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST - Het in de voorbeschouwingen vaak als titelkandidaat bestempelde Roda Boys lukte het op de openingsdag van de competitie niet om een gat te schieten in de hechte defensie van SVW. De streepjes, die zelf ook enkele speldenprikken aan de thuisclub uitdeelden, mochten daarom een zwaarbevochten en verdiend winstpunt mee naar Gorinchem nemen (0-0).

De beginfase was voor de ploeg uit Aalst. Een schot van de thuisclub ging net naast en niet veel later kon SVW-aanvoerder Christiaan Damen en gevaarlijke voorzet vanaf rechts op het laatste moment tot hoekschop verwerken. In de 22e minuut deed SVW iets terug toen Nick Duijker attent reageerde op een diepe bal, deze vanaf de achterlijn voorzette op John Wijnbelt, die echter net teveel tijd nodig had en daardoor de levensgrote kans niet kon benutten.

Onder druk
Na de kantwisseling kwam SVW direct steviger onder druk te staan, wat onder andere resulteerde in een schotkans voor Roda Boys in de 50e minuut. Aljan Dekker wist de inzet met de benen te keren, zodat ook deze mogelijkheid niet benut werd en de streepjes meer en meer zicht kregen op een resultaat in dit zware uitduel.

Een kwartier voor tijd ontsnapte het hardwerkende en gedisciplineerd spelende SVW, toen een uithaal van de thuisclub hard uiteen spatte op de lat boven Aljan Dekker. In de vijf minuten durende blessuretijd, die de goed leidende arbiter Quinten voor beide teams in petto had, regende het nog mogelijkheden over en weer. Roda Boys ging op zoek naar de zege en aan de overzijde van het veld ontstond daardoor ruimte, die door invaller Samir Amanzada net niet voldoende werd benut om een goal te kunnen scoren.

Toen alle rook was opgetrokken stond nog altijd de 0-0 score op het bord en had het aanwezige publiek genoten van een levendige wedstrijd, die vooral in de tweede helft het nodige spektakel had geboden en beide kanten op had kunnen vallen. De 0-0 zal voor Roda Boys voelen als verliespunten, terwijl SVW het met veel inzet behaalde winstpunt vierde.

Volgende week speelt SVW de eerste thuiswedstrijd van de competitie, het zal dan weer aantreden tegen een titelkandidaat, het Waardenburgse WNC. Aftrap op sportpark Molenburg is om 14.30 uur.

(tekst en foto's: Ronald Tukker, SVW)


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup