Logo regio-voetbal.nl

Sleeuwijk elimineert Stedoco en LRC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - In het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup zijn zaterdag de eerste beslissingen gevallen. Sleeuwijk werd winnaar van de 'poule des doods' (B) en was verantwoordelijk voor de uitschakeling van hoofdklasser Stedoco en eersteklasser LRC.

Er werden zaterdag in De Oosterbliek maar liefst twaalf wedstrijden gespeeld; alle deelnemende teams kwamen in actie.

Evenwicht
Hardinxveld en Leerdam Sport'55 hielden elkaar in evenwicht (2-2). Als zij hun laatste groepsduel winnen, tegen respectievelijk Vuren en Noordeloos, gaan beide door naar de kwartfinales.

Voor Noordeloos is het doek zo goed als gevallen na de 3-1 nederlaag tegen Vuren, met een tweemaal scorende Albert van Zandwijk.

Herstel
Almkerk deed in poule E goede zaken door HSSC'61 met 4-3 te verslaan. Michel Kooyman was tweemaal trefzeker voor de Brabanders.

Sliedrecht herstelde zich van de verrassende nederlaag tegen de Heicoppers door ASV Arkel met 5-1 terug te wijzen. Stefan van Dam schoot er twee binnen voor de Sliedrechtenaren.

Thriller
Unitas-Kozakken Boys was een ware thriller. Deze topper werd pas in de slotseconden beslist. Jamy Goemaat schonk de titelverdediger de winst (1-0). Een paar minuten eerder ontsnapte Goemaat overigens aan een gele kaart. Unitas gaat door naar de kwartfinales en de kans is groot dat dit voor Kozakken Boys als één van de tweede beste nummers twee ook geldt. Maar dat is afwachten tot woensdagavond.

SVS'65 is er door de 3-2 nederlaag tegen Asperen (drie goals van Alexander Prosman) volgend jaar niet bij.

Geen toeval
Sleeuwijk onderstreepte dat de plek in de halve finale vorig jaar geen toeval was. De derdeklasser won met 6-2 van VVAC en werd eerste in groep B, ook wel de 'poule des doods' genoemd. Hoewel VVAC een goede indruk achterliet, is het de klos in deze poule.

Voor LRC had de 7-3 overwinning op Stedoco alleen 'papieren waarde'. Zowel de hoofdklasser als de eersteklasser ligt uit het toernooi. Rogier Gerritsen scoorde driemaal namens LRC, André Zondag prikte er twee binnen.

Scorende doelman
Rijswijkse Boys slachtte Peursum met 7-1. De Giessenburgers zullen hierdoor volgend jaar de PCC noodgedwongen moeten overslaan.

Heukelum pakte de poulewinst in groep C. De opnieuw sterk spelende derdeklasser was Woudrichem met 6-2 de baas. Het laatste doelpunt kwam op naam van Heukelum-doelman Chris Dost, die zijn bijna op de middenlijn staande collega met een lob van grote afstand kansloos liet.

Zederikderby
De 4-1 overwinning van GJS op Schelluinen was terecht, maar enigszins geflatteerd. Toernooitopscorer Remie Schuurman van Klaveren nam twee Dalemse treffers voor zijn rekening. GJS is poulewinnaar en dus kwartfinalist.

De Zederikse derby tussen Ameide en sv Meerkerk werd in de slotseconden beslist door een eigen doelpunt van Termei (3-2). Ameide was na rust door twee goals van Aart Jan de Wit teruggekomen van een 2-0 achterstand. Ook geen PCC dus voor Ameide volgend jaar.

Eindstand poule A
1. Unitas, 3-9
2. Kozakken Boys, 3-6 (+6)
3. Asperen, 3-3
4. SVS'65, 3-0


Eindstand poule B
1. Sleeuwijk, 3-7
2. LRC, 3-4 (+3)
3. Stedoco, 3-4 (-1)
4. VVAC, 3-1


Eindstand poule C
1. Heukelum, 3-9
2. Woudrichem, 3-6 (+1)
3. Rijswijkse Boys, 3-3
4. Peursum, 3-0


Stand poule D
1. GJS, 3-9
2. Schelluinen, 2-3 (0)
3. Sv Meerkerk, 2-3 (-4)
4. Ameide, 3-0


Stand poule E
1. Hardinxveld, 2-4 (+6)
2. Leerdam Sport'55, 2-4 (+3)
3. Vuren, 2-3 (-1)
4. Noordeloos, 2-0


Stand poule F
1. Almkerk, 2-6 (+5)
2. Sliedrecht, 2-3 (+2)
3. HSSC'61, 2-3 (+1)
4. Arkel, 2-0


Programma woensdag 2 januari
18.30 uur, Sv Meerkerk-Schelluinen
19.25 uur, Noordeloos-Leerdam Sport'55
20.20 uur, Vuren-Hardinxveld
21.15 uur, Sliedrecht-Almkerk
22.10 uur, Arkel-HSSC'61


** Er zullen nog meer foto's worden toegevoegd


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup