Logo regio-voetbal.nl

VVAC werkt 6-2 achterstand weg tegen LRC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Een 'poule des doods' hoort spektakel te geven en gaf vrijdagavond ook spektakel op de vierde speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. Zowel bij LRC-VVAC (6-6) als bij Stedoco-Sleeuwijk (2-2) zat het publiek op het puntje van de stoel.

LRC-VVAC was een heerlijke pot met alles erop en eraan. De Leerdamse eersteklasser moest na de nederlaag tegen Sleeuwijk op jacht naar drie punten en een zo groot mogelijke uitslag om zicht te houden op de kwartfinales. Dat leek te lukken, want binnen dertig seconden was het al raak.

VVAC zat echter niet bij de pakken neer, zocht waar het kon de aanval en was ondanks een 4-2 achterstand bij rust niet kansloos. Toen het in de tweede helft 6-2 was, was het dat in principe wel. Maar LRC bezondigde zich op dat moment aan gallery play, onder meer toen het met drie spelers alleen voor VVAC-doelman Aljan Dekker verscheen en niet scoorde.

Dat haalde het beste in VVAC naar boven. De groenwitten knokten dat het een lieve lust was, gingen voor een fel meelevend publiek in de achtervolging en sleepten er in de slotminuut een prachtig gelijkspel uit (6-6). Wilco Slob scoorde driemaal namens VVAC, Bart Koomans tweemaal en A-junior Tom den Besten eenmaal. Aan de kant van LRC was Rogier Gerritsen met drie treffers topscorer.

Paal
Ook Stedoco-Sleeuwijk boeide van de eerste tot de laatste minuut. De Brabanders kregen met de uiteindelijke 2-2 wellicht iets te weinig. Zeker na de pauze voerde Sleeuwijk de druk op -Stedoco wisselde in die fase niet meer en liet het basisvijftal staan- maar tussen de palen blonk Raymond den Haan uit.

Toch kwam Sleeuwijk via Chamith van Vuuren en Berry Ruitenberg op 2-1. Roel de Kruijk kopte de gelijkmaker binnen, zijn tweede goal van de avond. Sleeuwijk was daarna nog heel dicht bij de winst, maar voor de tweede keer bracht de paal uitkomst voor Stedoco.

Door de twee gelijke spelen is in poule B alles nog mogelijk en volgt er zaterdag 29 december een spannende ontknoping.

Onderling
Woudrichem stond binnen het kwartier met 3-0 voor tegen Rijswijkse Boys, dat zich echter herpakte en er alsnog een echte wedstrijd van maakte (3-2). De 4-2 van Bori Secreve was diep in de tweede helft beslissend. Secreve maakte er twee, evenals zijn ploeggenoot Wilty Schaap en Rijswijker Ruben More.

Heukelum liet bij vlagen andermaal leuk voetbal zien. Het leek tegen Peursum op weg naar de dubbele cijfers, maar zover kwam het (net) niet: 9-3. Heukelum en Woudrichem gaan dus onderling de poulewinst bevechten. Benjamin Meijdam legde er vier binnen. Voor Peursum scoorde Marnik Korevaar twee keer.

Topscorer
Ameide stond goed tegen GJS, dat een zwaarbevochten 4-3 zege uit het vuur sleepte. Captain Remie Schuurman van Klaveren was verantwoordelijk voor twee van de vier Dalemse treffers en voert de PCC-topscorerslijst aan. De Termeise treffers waren van: Christiaan Boer, Tom de Kruijk en Aart Jan de Wit.

Zaterdag 29 december komen alle ploegen in actie en vallen in poule A, B en C de beslissingen.

Stand groep B
1. Stedoco, 2-4 (+3)
2. Sleeuwijk, 2-4 (+1)
3. LRC, 2-1 (-1)
4. VVAC, 2-1 (-3)


Stand groep C
1. Heukelum, 2-6 (+11)
2. Woudrichem, 2-6 (+5)
3. Rijswijkse Boys, 2-0 (-7)
4. Peursum, 2-0 (-9)


Stand groep D
1. GJS, 2-6 (+6)
2. Schelluinen, 1-3 (+3)
3. Sv Meerkerk, 1-0 (-5)
4. Ameide, 2-0 (-4)


Programma zaterdag 29 december
12.00 uur, Hardinxveld-Leerdam Sport'55
12.55 uur, Vuren-Noordeloos
13.50 uur, HSSC'61-Almkerk
14.45 uur, Arkel-Sliedrecht
15.40 uur, Unitas-Kozakken Boys
16.35 uur, SVS'65-Asperen
17.30 uur, Sleeuwijk-VVAC
18.25 uur, Stedoco-LRC
19.20 uur, Peursum-Rijswijkse Boys
20.15 uur, Heukelum-Woudrichem
21.10 uur, Schelluinen-GJS
22.05 uur, Sv Meerkerk-Ameide


Volg het scoreverloop op Twitter via: @RVoetbal.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup