Logo regio-voetbal.nl

Kika grote winnaar van zaalvoetbaltoernooi

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN – Het tweede KiKa Kerstzaalvoetbaltoernooi kende een viertal winnaars. De grootste daarvan was stichting KiKa, dat ruim 2.850 euro op haar rekening kreeg bijgeschreven. In sportief opzicht was het Brederodes (zaterdag), vooraf bepaald niet getipt als kanshebber, dat de toernooizege voor zich opeiste.


Het eerste KiKa-toernooi telde zes deelnemers en werd in 2011 in Nieuwegein gehouden. Deze keer was sportcentrum Helsdingen de thuishaven. Om het evenement wat interessanter te maken en ook om meer inkomsten voor KiKa te genereren waren nu twaalf regionale teams uitgenodigd.

Slok op een borrel
Zaterdag 22 december werd de poulefase afgewerkt. ’s Ochtends kwamen zes ploegen in actie waaronder SC Everstein, dat de vorige keer met alle prijzen aan de haal ging. Het team miste de geblesseerde André van der Veer en dat scheelde toch een slok op een borrel. Met twee zeges en drie gelijke spelen bleef Everstein niettemin als enige ongeslagen.

Brederodes (zaterdag) won zijn eerste drie duels, was daarmee al verzekerd van een plaats in de finalepoule, en veroorloofde zich vervolgens een nederlaag tegen Everstein (0-2) en een gelijkspel (3-3) tegen UVV. Op grond van een derde plaats kreeg het toernooi ook een vervolg voor Vianen.

Doelsaldo
In de B-poule maakten Delta Sports en Team Vos de dienst uit. Beide ploegen wonnen vier keer en verloren één duel. Dankzij een aanmerkelijk beter doelsaldo (10-3 om 11-8) werd Delta Sports poulewinnaar. All Stars, met onder andere David Toxopeus, Marcel Akkerman en Kevin Kroeze, eindigde als derde. Opvallend was dat Brederodes (zondag) slechts één keer won en op doelsaldo laatste werd.

Gezien de opzet van de tweede dag, zes ploegen die een halve competitie speelden, zou er geen finale worden gespeeld. Met vooruitziende blik had de organisatie ervoor gekozen de wedstrijd tussen de poulewinnaars als laatste te laten spelen.

Titelverdediger SC Everstein speelde geen rol van betekenis. Het team verloor vier keer en kwam alleen in zijn laatste duel tot winst. Vianen werd vierde, All Stars derde en poulewinnaars Brederodes (zaterdag) en Delta Sports streden in de slotwedstrijd voor de toernooizege.

Brederodes had genoeg aan een gelijkspel, maar kwam in de tweede minuut al op achterstand: 0-1. Vijf minuten later nam Paul van de Berg de gelijkmaker met een schot uit de tweede lijn voor zijn rekening: 1-1. Nadat Kevin Veerkamp de bal op de paal had geprikt werd Ruben de Gans in de tiende minuut matchwinnaar: 2-1.

De prijs voor de beste speler ging naar Erik de Jong (Team Vos), terwijl Rick Meijer (Vianen) werd gekozen tot beste doelman.

Medewerking
“Ik ben erg tevreden over het verloop van het toernooi, en nóg meer over de opbrengst”, oordeelde initiatiefnemer David Toxopeus. “We hebben geweldig veel medewerking gehad van vrijwilligers en sponsors. De ASR Foundation stelde 600 euro beschikbaar, terwijl Miele de volledige zaalhuur voor zijn rekening heeft genomen. Dit toernooi krijgt zeker een vervolg.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup