HSSC'61 legt Sliedrecht over de knie

Algemeen 91 keer gelezen

GORINCHEM - Op de derde speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup heeft HSSC'61 voor de grootste verrassing gezorgd. De Heicoppers velden Sliedrecht in een aantrekkelijk duel met 8-6.

Opnieuw werd er veel gescoord. Het publiek op de volgepakte tribunes werd donderdagavond vermaakt met 53 goals.

Outsider
Leerdam Sport'55, een outsider voor de titel, had de handen vol aan Vuren. De vierdeklasser kwam tweemaal op voorsprong, maar in de slotfase sloeg Leerdam Sport alsnog ruim toe. Het overwicht leidde tot een 5-2 zege, met drie treffers van Achraf Chentouf.

Sensatie
HSSC'61 zorgde voor een sensatie. Tegenstander Sliedrecht was immers de winnaar van twee jaar geleden en de verliezend finalist van vorig jaar. Zoals bekend verscheen Sliedrecht niet in de sterkste opstelling, maar om de nederlaag alleen hieraan toe te schrijven zou HSSC'61 tekort doen. De oranjezwarten straften elk foutje van de opponent genadeloos af en combineerden er bij vlagen lustig op los.

Op de overwinning van HSSC'61 viel dan ook niks af te dingen. Stefan van Dam nam drie Sliedrechtse goals voor zijn rekening, Roy Leeuwestein twee. Voor HSSC'61 schoten captain Jannick van Snippenberg en Bennie van Es beiden twee keer raak.

Vizier
Arkel zocht waar het kon de aanval tegen Almkerk, dat pas bij een 6-3 tussenstand wat rustiger kon ademhalen. Aan de hand van de drie keer scorende Gerben Vos werd het 8-4, waardoor Almkerk het vizier op de kwartfinales zal richten. Hoewel in Sliedrecht en HSSC'61 nog lastige hordes opdoemen. Michel Kooyman nam twee Brabantse treffers voor zijn rekening. Bij Arkel was het Joey van Assendorp die voor twee doelpunten tekende.

Lastig
Kozakken Boys had het tot 3-3 knap lastig met Asperen. In de slotfase kwam de vierdeklasser er enigszins doorheen te zitten en liepen de Werkendammers alsnog uit naar 7-3. Hendri Kant schoot er drie binnen voor de boys. Aan de kant van Asperen scoorde Alexander Prosman twee keer.

Trucendoos
Kozakken Boys gaat de poulezege betwisten met titelverdediger Unitas, dat ook z'n tweede duel met 9-1 won. Ditmaal was SVS'65, dat drie gele kaarten incasseerde, het slachtoffer. Met name in de tweede helft gooide Unitas de trucendoos open. Jamy Goemaat, Yoessef Pyla  en Mohammed Boukrouche kregen alledrie twee streepjes achter hun naam.

Stand poule A:
1. Unitas, 2-6 (+16)
2. Kozakken Boys, 2-6 (+7)
3. SVS'65, 2-0 (-11)
4. Asperen, 2-0 (-12)


Programma vrijdag 28 december:
18.30 uur, LRC-VVAC
19.25 uur, SteDoCo-Sleeuwijk
20.20 uur, Woudrichem-Rijswijkse Boys
21.15 uur, Heukelum-Peursum
22.10 uur, Ameide-GJS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 7 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 17 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45