LRC laat zich verrassen door Sleeuwijk

Nieuws 73 keer gelezen

GORINCHEM - De grootste verrassing op de eerste speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup kwam zaterdag van Sleeuwijk. De Brabanders klopten LRC, veel genoemd als kanshebber voor de toernooizege, met 2-1.

Sleeuwijk bewees hiermee dat de halvefinaleplaats van vorig jaar geen uitschieter was en dat het opnieuw, ondanks de zware poule-indeling, hoge ogen wil gooien.

Stunt
In technisch opzicht waren de Leerdammers wellicht wat beter, maar Sleeuwijk speelde goed georganiseerd en kwam er voortdurend gevaarlijk uit.

Op slag van rust kopte Tim Saaman, na een verre uitworp van doelman Martijn Verhoeven, de openingstreffer binnen. Rogier Gerritsen egaliseerde, maar nog geen minuut later schonk Barry Ruitenberg zijn team de overwinning en was de eerste stunt een feit.

Doelpuntrijk
In dezelfde poule ontdeed Stedoco zich met 7-4 van VVAC, dat de arbitrage op twee cruciale momenten niet mee had. Het was de meest doelpuntrijke wedstrijd van de avond. Bij rust was het nog gelijk (2-2).

Stedoco opende de score, maar had de pech dat een schot van Tom den Besten van richting werd veranderd en achter Raymon den Haan binnen plofte (e.d., 1-1). In de tweede helft trok Stedoco de zege naar zich toe. Voor de hoofdklasser uit Hoornaar scoorden Tancay Arslan en Pascal van Delden tweemaal, bij VVAC was Leendert Kamsteeg twee keer trefzeker.

Zonder topklassetroeven
Titelverdediger Unitas opende het toernooi met een 9-1 overwinning op Asperen. Voor Unitas niet meer dan een warming-up, want deze wedstrijd was niet echt een goede graadmeter. Zeki Laaiti en Mohammed Boukrouche namen beiden drie treffers voor hun rekening. Voor Asperen scoorde Tareq Ibramhim.

Kozakken Boys trad zonder topklassetroeven aan. SVS'65 bleef tot aan de rust bij (0-0), maar moest de zege in de tweede helft toch aan de Werkendammers laten.

De Spijkse vierdeklasser kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, maar was na rust niet langer opgewassen tegen de Werkendammers.

Woudrichem was in de eerste wedstrijd van groep C met 4-1 te sterk voor Peursum, dat nog wel de leiding nam via Daan Carpentier. Het spel golfde, zeker voor rust, op en neer.

Woudrichem (goals: Wilty Schaap, Thijs van Rookhuizen, Danny Schaap en Bori Secreve) won verdiend maar ietwat geflatteerd.