Logo regio-voetbal.nl

Twaalf teams op KiKa Kersttoernooi

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN/REGIO – Het tweede KiKa Kerstzaalvoetbaltoernooi, dat komend weekeind wordt gehouden, is aanzienlijk groter van opzet dan vorig jaar het geval was. De wedstrijden van de twaalf deelnemende ploegen worden uitgesmeerd over twee dagen.


Werd de eerste editie gespeeld in Nieuwegein, deze keer is sportcentrum Helsdingen de thuishaven van het KiKa Kerstzaalvoetbaltoernooi. Op zaterdag 22 december wordt in de twee poules een halve competitie gespeeld. De wedstrijden hebben een speelduur van dertien minuten.

Poule A
Poule A bestaat uit: Vianen, Brederodes (zaterdag), UVV (zaterdag), titelverdediger SC Everstein, Geinoord A1 en Brederodes A1. Deze teams komen in actie van 9.00 tot 13.00 uur.

Poule B
In poule B komen de teams van Brederodes (zondag), All Stars, FC Breukelen, Delta Sports ’95 (Houten), IJFC en Team Vos in actie. Zij spelen hun duels tussen 13.00 en 17.00 uur. De beste drie teams uit elke poule plaatsen zich voor de finalepoule. De wedstrijden daarvan worden, volgens dezelfde procedure, op zondag 23 december van 13.00 tot 17.00 uur gespeeld.

Vorig jaar werd het zaalvoetbaltoernooi gedomineerd door SC Everstein. De ploeg bleef niet alleen ongeslagen, maar nam tevens de prijzen voor de beste keeper (Bas van Stralen) en speler (Dennis van der Steen) in ontvangst. Deze keer zijn opnieuw drie prijzen te winnen.

Opbrengst
Vorig jaar bedroeg de opbrengst 1.751 euro. Mede omdat elk team een bijdrage van tenminste 125 euro levert staat nu al vast dat dit bedrag misschien wel wordt verdubbeld. Overige inkomsten vloeien voort uit sponsoring, een loterij en het rad van avontuur. Miele nam niet alleen de zaalhuur voor zijn rekening, maar stelde tevens een stofzuiger beschikbaar voor de loterij.

Het KiKa (Kinderen Kankervrij) Kerstzaalvoetbaltoernooi is een initiatief van David Toxopeus, trainer van Brederodes (zondag) en speler van UVV (zaterdag). Middels dit toernooi wordt aandacht gevraagd voor met name kinderen die te maken hebben met deze vreselijke ziekte. . De toegang tot het toernooi is gratis. In plaats daarvan wordt de bezoekers gevraagd één of meerdere loten te kopen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup