Logo regio-voetbal.nl

LRC op oorlogssterkte naar De Oosterbliek

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/REGIO - In tegenstelling tot onder meer Kozakken Boys en Sliedrecht komt LRC wel op volle sterkte naar het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup in De Oosterbliek.

Sliedrecht vertrekt na de voorronde naar het Spaanse Marbella. “Met het eerste en het tweede elftal”, vertelt coach Ronald den Ouden. “We spelen met hooguit drie spelers van het eerste. De rest zijn talentvolle A-junioren en oud-eerste elftalspelers, die het toernooi ook afmaken. Waaronder Roy Leeuwenstein. Helaas, want in dit schitterende toernooi hebben we de laatste twee keer de finale gehaald. Maar wij geven de competitie, waarin we minstens de nacompetitie willen halen, prioriteit.”


Stedoco
Stedoco, weliswaar ook in Spanje op trainingskamp, komt wel met een aansprekend team. “Een aantal spelers blijft thuis. Maar ik durf gerust de uitspraak te doen dat we met Tuncay Arslan, JP Becht, Roel de Kruijk en Raymond den Haan een respectabel team op de been kunnen brengen”, aldus assistent-trainer Marco Viveen, die de leiding aan B-trainer Peter van Horssen overlaat.

Topfavoriet LRC Leerdam -Stedoco en LRC treffen elkaar al in de poulefase- slaat haar tenten op in Nijverdal. “Als we de halve finale halen, komen de zaalvoetballers later naar Overijssel. En op zaterdagavond kunnen we, met twee uurtjes auto rijden, ook relatief snel in Gorinchem zijn”, blikt zaalcoach Jaap van Hattem vooruit.

Rust
Technisch-directeur Cees Spaan van topklasser Kozakken Boys geeft zijn selectie rust.

“De tweede helft van het vorige seizoen was, met een nacompetitie, al zwaar. Tel daarbij op een zeer korte zomerstop en het veel hogere tempo in de Topklasse. Sommige spelers betreuren onze beslissing en wilden heel graag in de zaal spelen, maar onze jongens hebben echt even tien dagen rust nodig. Op 4 januari vertrekken we naar Benidorm en maken we ons op voor de tweede helft van de competitie, die op zaterdag 12 januari alweer begint tegen Scheveningen.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup