Logo regio-voetbal.nl

Reglementswijzigingen Poort6 Champions Cup

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – Komende weken zijn alle regionale voetbalogen weer gericht op de Poort6 Champions Cup in de Gorinchemse sporthal De Oosterbliek. Voorzitter Kees van Willigen en een flink aantal vrijwilligers zijn er klaar voor.


“We hebben noodgedwongen een tweetal wijzigingen in ons reglement moeten doorvoeren. Teams die op de vierde plek in hun poule eindigen, zijn het jaar erop niet van de partij. Zonder die zes 'degradanten' is de kans om ingeloot te worden aanzienlijk vergroot”, aldus Van Willigen.

Tien spelers
“Verder hebben we, zonder enige druk van buitenaf, besloten dat elke vereniging maximaal tien spelers mag inschrijven. Met die spelers moet het toernooi van het begin tot het eind worden gespeeld. Hiermee voorkomen we, zoals in voorgaande edities is gebeurd, competitievervalsing. Het kan dus nu niet meer voorkomen dat een vereniging zich kwalificeert voor de kwartfinales, op trainingskamp gaat en vervolgens met een minder elftal het toernooi afmaakt. Dat is niet fair ten opzichte van een ploeg die in de voorronde een flink pak slaag heeft gekregen of net de kwartfinale heeft gemist. Blessures zijn ook geen excuus, desnoods laat je maar spelers terugkomen vanuit het trainingskamp”, zegt een resolute Van Willigen.

LRC topfavoriet
De organisatie van de Poort6 Champions Cup beseft dat deze laatste maatregel enige onrust heeft veroorzaakt bij de verenigingen. “Van GJS weet ik dat ze op trainingskamp gaan. Jammer, want juist in hun A-selectie zitten veel zaalvoetballers. Die hadden best hoge ogen kunnen gooien. Ook zonde voor onze man op de poster, Remy Schuurman van Klaveren (die overigens wel op de spelerslijst staat - TS). Nu tip ik LRC Leerdam als topfavoriet, met Leerdam Sport'55 en VVAC (waar een technische troef als Erik Jan Aantjes met een knieblessure heeft moeten afzeggen - TS) als outsiders.”

Respect
En natuurlijk worden de verwachte duizenden toeschouwers ook geconfronteerd met de recente actie ‘Zonder respect geen voetbal’.

“We zijn bezig om te kijken hoe we hier invulling aan zullen geven. Ik heb via Kevin Blom een lijntje met de KNVB en mogelijk doen we via onze kledingsponsor Stadio iets met de scheidsrechters. Natuurlijk een schot voor open doel, maar voor ons niets nieuws. Alle voorgaande edities hanteerden wij al een streng beleid. Publiek en spelers worden bij misdragingen één keer gewaarschuwd. Bij een tweede overtreding is men niet meer welkom. Wij straften al steviger dan de KNVB. Een klacht indienen mag, maar wij zijn zelf de tuchtcommissie, dus dat haalt niet veel uit.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup