Leerdam Sport'55 kijkt uit naar Champions Cup

Nieuws 21 keer gelezen

LEERDAM – De selectie van Leerdam Sport'55 heeft buitengewoon veel zin in de komende wedstrijden om de Poort6 Champions Cup.

“Het is een prachtig toernooi. Een leuk tussendoortje om in deze periode met al dat slechte weer aan mee te doen. We kijken er echt naar uit”, zegt leider Ron Stütz.

“We hebben een paar jongens die erg goed uit de voeten kunnen in de kleine ruimte, dus we gaan ons best doen om er een succes van te maken. In ieder geval willen we verder komen dan vorig jaar. Toen strandden we al in de eerste ronde.”

Op volle sterkte
De Leerdammers treden met de sterkst mogelijke selectie aan.

“Natuurlijk is de competitie belangrijker. Maar: dit toernooi nemen we heel serieus. We proberen zo ver mogelijk te komen. Een paar jaar geleden zijn we doorgedrongen tot de halve finale. Het zou mooi zijn als we weer zo ver komen.”

Bang voor blessures is Stütz niet. “We moeten op elke ondergrond kunnen spelen. Je kunt overal wat oplopen; ook als je gewoon op de stoep loopt. Nee, daar zijn we niet bang voor.”

Favorieten
De elftalleider noemt Unitas, Sliedrecht en Stedoco als favorieten. “En Kozakken Boys kan natuurlijk ook ver komen.”

Het technisch vaardige Leerdam Sport wordt door menigeen gezien als gevaarlijke outsider. Stütz gaat die ‘uitdaging’ niet uit de weg. “Als het draait, kunnen we het iedere ploeg lastig maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden