Opnieuw een topper voor Alblasserdam

Nieuws 37 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De negende speelronde biedt voor de clubs in de Alblasserwaard weer tal van interessante wedstrijden. Alblasserdam-LRC, de topper in de 1e klasse C, is er één van.

Paniek heeft zich nog geen meester gemaakt van trainer John Vink, maar feit is wel dat hoofdklassedebutant Stedoco in de competitie een opkikker kan gebruiken. Een goed resultaat bij het op de vierde plaats staande RVVH zal op voorhand echter niet gemakkelijk zijn.

Het voert wellicht wat te ver om te zeggen dat de uitbeurt bij Achilles Veen (een weerzien met trainer Van Bijsterveld) voor Nieuw-Lekkerland cruciaal is, maar het zit er niet ver vandaan. Om de degradatiezorgen te verlichten zullen de punten meegebracht moeten worden uit het Brabantse land.

Testcase
Eersteklasser Alblasserdam heeft de eerste periodetitel binnen en meteen wacht de volgende testcase, want het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC komt op bezoek. En wij ook; met andere woorden, @RVoetbal is erbij.

De Zwerver is aan een opmars bezig en wil die voortzetten tegen Oranje Wit. Wij schatten in dat de uitslag dicht bij een gelijkspel zal liggen.

De promovendi Drechtstreek en Pelikaan kennen elkaar nog van vorig seizoen. De Papendrechters spelen thuis, maar Pelikaan is op basis van de ranglijst licht favoriet.

Opzet
In de 2e klasse leeft sv Meerkerk met pas zeven punten onder z'n stand. Ook het uit de 1e klasse geduikelde SC Everstein heeft het niet makkelijk. Bij een driepunter wipt Meerkerk over de ploeg uit Everdingen heen en dat zal ongetwijfeld de opzet zijn. Ook dit duel is op Twitter te volgen via @RVoetbal.

Ameide staat er voorlopig comfortabel voor en zal niet wakker hebben gelegen van het verlies tegen Leerdam Sport'55. The Gunners komt op bezoek en dat betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Nauwelijks krachtsverschil
VVAC en Heukelum zijn in 3C op papier volledig aan elkaar gewaagd. Het lijkt een middenmootduel, maar eigenlijk is zowel de tweede als de gevaarlijke elfde plaats niet ver weg. Met andere woorden, de krachtsverschillen zijn in deze klasse minimaal.

Papendrecht kijkt meer en meer omhoog. De uitbeurt bij het tegenvallende Groote Lindt zou dan ook winst moeten opleveren. De Alblas staat knap gedeeld tweede, maar weet dat de uitbeurt bij EBOH lastig gaat worden.

SC Amstelwijck valt tot nu toe niet helemaal mee, maar of Schelluinen hiervan weet te profiteren in de vorm van de eerste punten? Het is eigenlijk bittere noodzaak, wil de achterstand bij de winterstop al niet hopeloos zijn. Groot-Ammers gaat proberen om koploper GJS, net als VVAC vorige week, het vuur na aan de schenen te leggen.

Doelpuntenjacht
De koppositie van Peursum komt in 4D tegen Raptim normaliter niet in gevaar. Om bij de blijven moet achtervolger Streefkerk winnen van het moeizaam scorende HSSC'61. Arkel gaat tegen hekkensluiter SVS'65 op doelpuntenjacht en Lekvogels probeert zich in het linkerrijtje te handhaven ten koste van GSC.

Noordeloos zal het duel tegen Vuren ingaan met slechts één intentie: drie punten. Als dat lukt, zit twee plaatsen stijgen op de ranglijst er zomaar in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 1 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 19 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 19 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33