Logo regio-voetbal.nl

GDC-Rijswijk: puntengevecht in onderste regionen

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Er is komend weekeinde een compleet voetbalprogramma voor de clubs in het Land van Heusden en Altena. In het oog springt de streekderby tussen GDC en Rijswijkse Boys in de tweede klasse F. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om uit de onderste regionen weg te komen. Dat wordt dus een interessant voetbalgevecht in Eethen.


In de Topklasse wacht Kozakken Boys het zware uitduel bij Katwijk. De winnaar van dit hanengevecht kan zich gaan bemoeien met de koppositie.

Een klasse lager staat Achilles Veen er niet goed voor met de vierde plaats van onderen. Tegenstander ASWH staat er een stuk beter voor op de tweede plaats. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt, zullen we maar zeggen.

Zware opgave
In de eerste klasse ontvangt Almkerk het hooggeklasseerde LRC. Een zware opgave dus voor de Almkerkers. Dat hekkensluiter Altena de punten ophaalt bij Sliedrecht lijkt ook onwaarschijnlijk.

Moeilijke weken
Komen we bij de derde klasse, waar Wilhelmina’26 moeilijke weken doormaakt. Winst bij NEO’25 zit er eigenlijk niet in. Ook NOAD’32 valt wat tegen dit seizoen. Tegenstander SSC’55 heeft evenveel punten. Een zespuntenduel dus op het Korenzand in Wijk en Aalburg. Sparta’30 bivakkeert nog in de subtop. Het de laatste weken opkomende Zuilichem is de tegenstander op het Jan Claesenhof in Andel.

In de vierde klasse speelt Giessen nog wat wisselend. Een overwinning op Haaften zou de ploeg goed doen. Woudrichem kan de dadendrang bovenin bevestigen met een overwinning op Asperen.

Zondag
Op zondag kan HHC’09 aansluiten bij de middenmoot in de vierde klasse met een overwinning op Nieuwkuijk.

In de vijfde klasse presteert het gedegradeerde Dussense Boys tot dusverre matig. Bij een overwinning op OVV’67 doen de manschappen van trainer Eugene v/d Heijden echter weer helemaal mee. Tenslotte Be Ready. Dat staat in de drang om te promoveren op een tweede plaats. Tegenstander Chaam is echter geen makkelijke ploeg om van te winnen.   


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup