Logo regio-voetbal.nl

Streefkerk heeft periodetitel voor het grijpen

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De eerste klap was een daalder waard... Streefkerk pakte afgelopen zaterdag in 4D de koppositie ten koste van Peursum. De beloning moet komende zaterdag (27-10) volgen in de vorm van de eerste periodetitel.

Maar een a-b-c'tje is dat allerminst. Want Streefkerk kan bij het jonge ASV Arkel, dat zelf ook goed meedoet, naar verwachting op veel tegenstand rekenen. Trainer Teus Jakobs is er zaterdag niet bij. Hij wordt op de bank vervangen door Dik Pelle. @RVoetbal staat langs de lijn. Bij winst is de periode hoe dan ook binnen voor Streefkerk.

Ondanks de nederlaag bij Streefkerk zit Peursum nog wel op het vinkentouw. Maar ook de Giessenburgers krijgen een op papier lastige uitbeurt voor de kiezen. In Hei- en Boeicop is HSSC'61 de tegenstander. De derde derby in 4D is Lekvogels-Noordeloos.

Borst natmaken
Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland kan de borst opnieuw natmaken, want koploper Excelsior Maassluis komt naar sportpark Excelsior. De bezoekers willen de eerste periodetitel maar wat graag voor de neus van ASWH wegkapen.

In 1C rekent regio-voetbal op drie punten voor De Zwerver bij laagvlieger GPC Vlissingen. In dat geval doen de Kinderdijkers, na een belabberde competitiestart, weer helemaal mee.

Ongeslagen
Leerdam Sport'55-Ameide is een topper in de 2e klasse F. De Leerdammers zijn nog ongeslagen en willen die status graag behouden. Ameide geniet van het moment, maar is realistisch genoeg om te beseffen dat de huidige ranglijstpositie uiteindelijk wellicht wat te hoog gegrepen is. Maar dat de Ameidenaren hun huid in Leerdam duur zullen verkopen, is zeker. @RVoetbal gaat het bekijken.

Met 7 uit 7 kan sv Meerkerk tot nu toe niet bekoren. Of daar bij koploper Rijsoord verandering in komt, is zeer de vraag.

Nul
Schelluinen-Groote Lindt is een uiterst belangrijk potje in de onderste regionen van 3C. Voor Schelluinen geldt: de hatelijke nul wegpoetsen. Gebeurt dat niet, dan ziet het er voorlopig niet goed uit voor het elftal van Ger Klop.

De Alblas ontvangt het tegenvallende SC Amstelwijck, dat echter wel degelijk kwaliteit heeft. Oppassen dus voor de nummer twee van de ranglijst. VVAC treft het niet dat lijstaanvoerder GJS de 6-0 nederlaag tegen EBOH ondubbelzinnig zal willen wegpoetsen. Groot-Ammers treft in Unitas -net als De Alblas- een tegenstander die te laag staat voor de kwaliteit die de ploeg herbergt. En dus is ook Ammers gewaarschuwd.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup