Logo regio-voetbal.nl

Burg slachtofferde twee basisspelers

  •   keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta is een ronde verder in het bekertoernooi. De Zaltbommelse formatie wurmde zich dinsdagavond in een enigszins gewijzigde samenstelling met 1-3 voorbij tweedeklasser Rijswijkse Boys.

De geplaagde trainer Coen Burg had zijn formatie op twee posities gewijzigd. Roy Rozen mocht het in plaats van Stephan Netten proberen op de voorstopperspositie. Tim de Laat stond in de basis in plaats van de ongetrainde Sonny Leermans. De Laat scoorde een van de drie treffers. In de tweede helft kregen Davey Brothwell en Kevin Broekmeulen de nodige speelminuten.

Burg wilde niet ingaan op de vraag of de omzettingen het gewenste effect sorteerden en of de nieuwe basisspelers blijvertjes zijn. Onduidelijk is dan ook hoe de basiself eruit ziet komende zaterdag in de achtste competitiewedstrijd bij Zwaluwen. “Ik ben er zelf ook nog niet uit.”

Nivo Sparta kwam in Rijswijk op voorsprong door Peti Lutgens. In de tweede helft knalde Frenk Schaap van afstand raak, voordat Rijswijkse Boys terugsloeg. Pas vier minuten voor tijd bracht De Laat de Zaltbommelse zege in veilige haven.

Opluchting
De 1-2 tegentreffer zorgde niet voor stress bij Burg, die zijn ploeg in de afgelopen twee competitieduels tegen Nieuw-Lekkerland en Kloetinge een 2-0 voorsprong zag weggeven. “Eigenlijk bekroop ons dat gevoel helemaal niet. Pas achteraf zeiden we: o ja, we hadden het weer kunnen verspelen.”

De 1-3 zege was geen reden voor feest, aldus Burg. Rijswijkse Boys gaf de hoofdklasser goed partij en Nivo Sparta haalde geen opperbest niveau. Enige opluchting was er wel. “Je ziet vaak dat lager geklasseerde ploegen in het bekertoernooi winnen. Wij kunnen zeggen dat we door zijn.”
 


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup