Achilles Veen wil zes ton lenen van gemeente

Nieuws 18 keer gelezen

VEEN • Voetbalclub Achilles Veen wil 600.000 euro lenen van de gemeente Aalburg voor de bouw van de nieuwe sportaccommodatie aan de Groeneweg.

Bij andere kredietverstrekkers is de rente voor de Veense vereniging te hoog en volgens de financiële richtlijnen van Aalburg mag het gemeentebestuur wel garantstellingen, maar geen geldleningen verstrekken vanuit de publieke taak.

In dit geval gaat het volgens wethouder Loes Lijmbach om een ‘uitzonderlijk vraag’, want Achilles Veen heeft zelf zeven garantstellers en vraag Aalburg nu om een lening af te sluiten bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) tegen een rente van drie procent, lager dan normaal gesproken. Daar tegenover staat onder meer dat Aalburg de jaarrekening van de afgelopen vijf jaar van Achilles en de relevante financiële cijfers van de garantstellers mag controleren.

Vanwege deze ‘Veense contstructie’, zoals Lijmbach het noemt, dient wel eerst de gemeenteraad haar goedkeuring te geven. Daar is bovendien haast bij, aangezien de ontwikkelingen aan de Groeneweg samenhangen met het gehele masterplan voor Veen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden