Logo regio-voetbal.nl

Achilles Veen wil zes ton lenen van gemeente

  •   keer gelezen   Nieuws

VEEN • Voetbalclub Achilles Veen wil 600.000 euro lenen van de gemeente Aalburg voor de bouw van de nieuwe sportaccommodatie aan de Groeneweg.

Bij andere kredietverstrekkers is de rente voor de Veense vereniging te hoog en volgens de financiële richtlijnen van Aalburg mag het gemeentebestuur wel garantstellingen, maar geen geldleningen verstrekken vanuit de publieke taak.

In dit geval gaat het volgens wethouder Loes Lijmbach om een ‘uitzonderlijk vraag’, want Achilles Veen heeft zelf zeven garantstellers en vraag Aalburg nu om een lening af te sluiten bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) tegen een rente van drie procent, lager dan normaal gesproken. Daar tegenover staat onder meer dat Aalburg de jaarrekening van de afgelopen vijf jaar van Achilles en de relevante financiële cijfers van de garantstellers mag controleren.

Vanwege deze ‘Veense contstructie’, zoals Lijmbach het noemt, dient wel eerst de gemeenteraad haar goedkeuring te geven. Daar is bovendien haast bij, aangezien de ontwikkelingen aan de Groeneweg samenhangen met het gehele masterplan voor Veen.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup