Logo regio-voetbal.nl

Jeffrey Kooistra moet WNC naar promotie leiden

  •   keer gelezen   Nieuws

WAARDENBURG – WNC liep vorig jaar in de slotfase van de competitie promotie mis. Met nieuwe trainer Jeffrey Kooistra moet de stap omhoog alsnog gezet worden.


Na vier jaar Marcel van Helmond als trainer vond WNC het tijd voor iets anders. Jeffrey Kooistra, net als zijn voorganger ervaren ex-prof, staat komend seizoen voor de groep.  Kooistra was als spelers onder meer actief bij NEC en FC Groningen. Daarna had hij verschillende functies bij FC Omniworld en RBC Roosendaal. “Ik wilde weer op het veld staan”, zegt Kooistra. “Met WNC diende die mogelijkheid zich aan. Ik kende die club van hun prachtige complex. Je rijdt er over de A2 vaak langs en ik ben er een paar keer bij oefenwedstrijden van FC Dordrecht wezen kijken.”

Geen wiskunde
WNC was vorig jaar lang in de race voor promotie naar de 1e klasse, maar strandde uiteindelijk in de finale van de nacompetitie tegen Pelikaan. Kooistra weet welke taak hem te wachten staat. “Als trainer moet je zorgen dat de resultaten beter worden, dus promotie is het doel”, stelt de 43-jarige geboren Amsterdammer.

Het behalen van succes begint voor Kooistra met eenvoud. “Voetbal is geen wiskunde. Je moet logische keuzes maken. Eerst zorgen dat spelers makkelijke dingen goed doen.”

Realistisch
De oefenmeester denkt dat het doel realistisch is. Met het vertrek van André Zondag levert de ploeg niettemin ruim dertig doelpunten in. “Dat is gevoelig, maar met Danny Verwolf hebben we een goede spits. Daarnaast kreeg WNC vorig jaar veel doelpunten tegen. Als je er twintig minder tegen krijgt, ben je ook al een eind op weg.” 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup