Logo regio-voetbal.nl

Sjoerd Lakerveld model voor verjonging Groot-Ammers

  •   keer gelezen   Nieuws

GROOT-AMMERS – Trainer Ron Vlot zal met zijn ploeg Groot-Ammers waarschijnlijk met de jongste doelman van de afdeling aan het seizoen in de derde klasse C beginnen. De net achttien jaar geworden Sjoerd Lakerveld vult de plek onder de lat op die vrijkwam nadat Martin Nobel aangaf te stoppen met keepen. “Ik ben een goede lijnkeeper.”


Het kan snel gaan in de voetballerij. Zo ben je A-speler en zo sta je in het eerste. “Vorig jaar heb ik één oefenwedstrijd gespeeld in het eerste”, zegt Sjoerd Lakerveld. “Aan het begin van dit seizoen kreeg ik te horen dat ik bij het tweede zou gaan keepen. Na een week bleek dat Nobel zou stoppen en werd ik direct de eerste keuze bij de hoofdmacht.”

Sjoerd Lakerveld stond al jong onder de lat. “Vanaf de F-jes sta ik al op doel. Ik ben het keepen leuk blijven vinden en bovendien was ik al vroeg lang, dat scheelt ook.”

Linkerrijtje
Ten opzichte van vorig jaar levert Groot-Ammers aardig wat ervaring in. Nico Ansink, Peter van Herk, Tony den Hartog, de eerder genoemde Nobel, Danny van der Vliet en Khalid Bendami zijn er niet meer bij. “We zijn inderdaad aardig aan het verjongen”, constateert Sjoerd Lakerveld. “Er zitten flink wat spelers in van onder de 23 jaar en ik heb daar alle vertrouwen in. Wij kunnen onderin het linkerrijtje eindigen.”

Talent is zeker aanwezig bij de geelzwarten. In juni won Groot-Ammers het AB Midden Nederland Alblasserwaardtoernooi <23 jaar, met daarin een belangrijke rol weggelegd voor Sjoerd Lakerveld.
 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup