Logo regio-voetbal.nl

SC Everstein: samen presteren en incasseren

  •   keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN – Naast de technische staf van SC Everstein is Gert van der Gun ongetwijfeld het meest ingevoerd wat betreft het eerste elftal. “Na de degradatie moeten we de onvermijdelijke terugval eerst een halt toeroepen en daarna de nodige punten halen om een vaste plaats in het linkerrijtje te krijgen.”


Van der Gun (54) is al meer dan veertig jaar lid van Everstein en maakte jarenlang deel uit van de selectie. Twee versleten knieën maakten ruim vijftien jaar geleden een einde aan zijn actieve voetballoopbaan. Sindsdien maakte hij deel uit van diverse commissies. Hoewel hij wel de ambitie had om zitting te nemen in het hoofdbestuur ontbrak het hem aan tijd. Hij is adviseur van het huidige bestuur en houdt zich de laatste jaren bezig met de verslaglegging en pr van het eerste elftal ten behoeve van de website.

Avontuur
“Dat laatste ben ik gaan doen toen Dennis van der Steen hoofdtrainer werd en de club een operationele site had”, vertelt Gert van der Gun. “De
laatste jaren heb ik vrijwel geen wedstrijd gemist. Dat het avontuur in de eerste klasse slechts één seizoen zou duren, werd me na de winterstop duidelijk. Door de langdurige schorsingen en blessures, in combinatie met de te smalle selectie, was dat niet te voorkomen.”

Alleskunner
Voor Van der Gun is het vertrek van Ruben de Gans (naar vijfdeklasser Brederodes) een grote tegenvaller. Hij heeft de kleuren van SC Everstein slechts twee seizoenen gedragen en had, als schakel tussen de verdediging en het middenveld, een dragende positie binnen het elftal. “Zo’n alleskunner gaan we zeker missen. Arjan Cornelisse, een harde werker en wellicht zijn beoogde opvolger, verbrijzelde zijn sleutelbeen in de eerste oefenwedstrijd en is voorlopig niet inzetbaar. Toch is Everstein er als groep niet echt op achteruit gegaan. Mark Daalderop, een aanvaller met scorend vermogen, is een aanwinst. Verdediger Tim van Breukelen brengt veel ervaring van hoog niveau met zich mee, mannetjesputter Dennis Heijkamp is weer inzetbaar, terwijl Jamal Ouassif een bruikbare kracht op het middenveld is maar gezien zijn leeftijd nog tijd nodig heeft.”

Graadmeter
De voorbereiding op de competitie is volgens Van der Gun goed verlopen. Hoewel de tweede klasse F erg sterk is in de breedte, is hij van mening dat deze groep ver kan komen. “Deze selectie, die bestaat uit een goede mix in alle leeftijdscategorieën, heeft veel potentie en is erg gretig. Als het eenmaal gaat lopen kan ze ver komen. De opener én kraker tegen Leerdam Sport ’55 zal een goede graadmeter zijn. Maar wat er ook gaat gebeuren: we presteren en incasseren met zijn allen en dat is ook de SC Everstein-gedachte.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup