Logo regio-voetbal.nl

Drechtstreek gaat op titeljacht

  •   keer gelezen   Nieuws

WEST-ALBLASSERWAARD - Het voetbalprogramma van komend weekeinde heeft diverse ‘smaken’ in het petto. Drie duels springen eruit: DFC-Drechtstreek, Rimboe-Papendrecht za. en Papendrecht zo-Excelsior’20.

Uit ‘respect’ beginnen we deze voorbeschouwing met de wedstrijd die Papendrecht zondagmiddag vanaf 14.00 uur op het eigen Slobbengors afwerkt tegen Excelsior’20: het allerlaatste zondagse competitieduel in het 92-jarig bestaan van de roodzwarten. Zoals bekend hevelt vv Papendrecht het prestatievoetbal vanaf komende zomer geheel over naar de zaterdag. Een hard gelag voor de ‘zondagfans’. Onder hen zullen er zeker mensen zijn die de zakdoeken bij de hand houden in het ‘afscheidsduel’ met Excelsior’20…

Kampioen?
Drechtstreek kan zaterdag kampioen worden in de tweede klasse F. Tenminste, wanneer het zelf de uitwedstrijd tegen DFC wint en concurrent WNC punten laat liggen in de partij tegen Schelluinen. Mochten Drechtstreek en WNC een identiek resultaat behalen dan volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Bovendien zit dan ook Altena nog op het vinkentouw.

Op jacht naar goals
Nieuw-Lekkerland zal zich zaterdag tot ‘doelpuntenmachine’ moeten transformeren in de uitbeurt tegen Achilles Veen. De ploeg van trainer Johan van Bijsterveld heeft een 0-7 overwinning nodig om zich rechtstreeks te handhaven. Bij een minder resultaat is Lekkerland veroordeeld tot de degradatienacompetitie.

Tweeluik
Papendrecht-zaterdag kan over ruim een week derdeklasser zijn. Voorwaarde is wel dat men in een dubbel afrekent met Rimboe. Zaterdag vindt de eerste ontmoeting van het nacompetitie-tweeluik plaats in Wouwse Plantage. Op 19 mei speelt Papendrecht-za thuis.

De Zwerver sluit de competitie in 1C zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard. Alblasserdam krijgt het in hevige degradatienood verkerende Rijsoord op visite.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup