Degradatie doet pijn bij Dussense Boys

Nieuws 202 keer gelezen

DUSSEN - Dolblij waren ze bij Dussense Boys toen ze twee jaar geleden eindelijk de vierde klasse binnen stapten. Helaas is de club van de sympathieke voorzitter Kees Bouman terug bij af.

De degradatie naar de vijfde klasse doet pijn. Voor de energieke trainer Eugène van der Heijden (41) is het ook een forse tegenvaller. “Ik dacht ook dat er meer rek in de ploeg zat, ondanks dat we een smalle selectie hebben”, vertelt de oefenmeester aan de keukentafel in zijn Waalwijkse woning.

Aan het begin van het seizoen was de doelstelling om minimaal de keurige negende plaats, die Dussense Boys in het debuutseizoen in de eindrangschikking veroverde, te evenaren. Trainer Eugène van der Heijden wil wel even blootleggen waarom het in zijn ogen mislukte. “Al vrij vroeg kregen we met personele problemen te maken, waardoor we niet met de ideale elf konden beginnen. We hebben in de eerste helft van de competitie zelfs vier verschillende keepers gehad. We waren continu aan het zoeken.”

Ook topscorer Rob van Os, een vaste waarde, vond moeilijk het doel. “Rob was geen schim meer van de twee voorgaande seizoenen.”

Medicijn
Tijdens de winterstop heeft Van der Heijden, die als trainer via DESK, Waspik en RWB bij de Dussenaren terecht kwam, geprobeerd de zaak gezamenlijk te herpakken. “We hebben er veel energie in gestoken om de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. We trainden goed. Er waren altijd minimaal veertien man van de selectie. Het vertrouwen moest terug komen, maar we bleven in het veld onrustig. Het beste medicijn is dan een goede overwinning. Helaas: die kwam niet.”

“Verder haalde een aantal spelers zoals André Segeren, Rob van Os, Youri Kleinschmidt en Marrien van den Heuvel niet hun niveau wat we gewend zijn. Zij kunnen de rest beter laten spelen. De eindconclusie is dat we heel kwetsbaar waren omdat er balans in de ploeg ontbrak.”

Vertrouwen
Uithuilen en opnieuw beginnen is nu het devies. Van der Heijden zal gedeeltelijk moeten gaan bouwen. Hij heeft de steun van alle geledingen. “Uit het unaniem verlengen van mijn contract spreekt een stukje vertrouwen.”

Martin Blom en doelman Bob van Doleweerd nemen zeker afscheid van de selectie. “We gaan Dennis van Strien, een keeper uit eigen gelederen, opleiden. Verder kijken we links en rechts of iemand bij ons wil komen spelen. Ik snap dat ik dan een goed en sportief verhaal moet hebben. Want er zitten niet zoveel spelers te wachten om voor een vijfdeklasser uit te komen. Ik verwacht toch wat versterking van buitenaf. Vooral achterin moet het beter. Die linie was anders ‘onze sterkhouder’.”

Periode
Eugène van der Heijden houdt zich verre van uitspraken dat Dussense Boys het verloren terrein weer snel gaat heroveren. “Ik ga niet van de daken schreeuwen dat we kampioen moeten worden. Mijn doelstelling is wel om een periode te halen. En we gaan proberen qua spel weer het vereiste niveau te halen. We hebben op dat gebied ook stapjes terug gezet in plaats van een stapje vooruit.”

Van der Heijden gaat zich ook verdiepen in het jeugdbeleid bij de Dussenaren. “Dat heeft de laatste jaren een beetje stil gestaan. Ik ga meedenken.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app