Stedoco stopt per direct met jongensvoetbalacademie

Nieuws 239 keer gelezen

HOORNAAR - Voetbalvereniging Stedoco is geschrokken van alle commotie die de afgelopen week is ontstaan na het bekend worden van haar plannen met Jong Stedoco en een Jeugd Voetbal Opleiding. Naar aanleiding van de vele negatieve reacties, met name ook van clubs uit de regio, zijn beide initiatieven per direct stopgezet.

“We hebben het volkomen verkeerd ingeschat. De impact is heel groot in onze omgeving. Dat hadden we niet verwacht en is het ons ook niet waard. Stedoco stopt per direct met de voetbalacademie en ook de gewenste regionale aanvulling van Jong Stedoco is afgeblazen”, aldus vice-voorzitter Jan den Hartog van Stedoco.

Stedoco biedt ondanks het cancelen van de Jeugd Voetbal Opleiding volgend seizoen de Dutch Soccer Training Academy van John de Jong voor het vierde opeenvolgende jaar wel onderdak aan de Groeneweg voor zijn voetbalactviteiten.

Uit de hand gelopen
“Het is giga uit de hand gelopen. Ook de komst van 25 jeugdleden naar de jeugdacademie wordt teruggedraaid. Er komen geen jeugdselectieteams meer."

"Er blijven wel jeugdselectieteams, maar die komen uit onze eigen gelederen. Verder zal een zestal talentvolle A-junioren doorschuiven naar Jong Stedoco, dat wel blijft bestaan. We gaan geen talentvolle spelers meer benaderen. Maar als er iemand langskomt, dan zijn die jongens uiteraard welkom", zegt Den Hartog.

Niet de dupe
"Voor we hier aan begonnen hebben we altijd gezegd dat de recreatieve voetballers van Stedoco niet de dupe mogen worden van onze ambities op sportief gebied. En nu dat gebeurt, onze leden worden hier kritisch op aangesproken, moeten we onze verantwoording nemen en hebben we onze conclusies getrokken." 

"We luisteren naar onze achterban, want het is natuurlijk niet leuk als onze spelers, leiders en ouders elke zaterdag een sneer krijgen van de tegenstander. Dat kunnen we ze niet aandoen. Wij willen de leiders van lagere elftallen of jeugdteams niet kwijt. Recreatief voetballen is in Hoornaar net zo belangrijk als prestatief. We willen graag allebei, maar dat is niet gelukt. Jammer, want het was een prima stap na de succesvolle meisjesacademie. Die ligt kennelijk minder gevoelig.”

Brug te ver
De bekende druppel die de emmer deed overlopen, was het gesprek met Nico Mulders. Mulders is voorzitter van sv Meerkerk en woordvoerder van de Zederikse voetbalclubs Ameide, HSSC'61, Lekvogels en sv Meerkerk.

Mulders cs. handhaven overigens hun 'Stedoco-boycot'. “Wij gaan voor principes en dat staat ook in ons statement. Ons beleid wordt door Stedoco ondermijnd. Wij investeren, met subsidie van de gemeente Zederik, in onze jeugd door gediplomeerde trainers voor een jeugdige groep spelers te zetten. Stedoco is of in elk geval was van plan onze jeugdafdeling af te romen. Voor ons een brug te ver. Straks zijn onze jeugdteams onderbezet, raken vrijwilligers teleurgesteld of haken ze zelfs af. Stedoco moet van onze jeugd afblijven.”

Boycot
Mulders is niet van plan, ondanks de recente beslissingen van Stedoco, de boycot in te trekken.

“Ik moet het eerst nog zien en daarom staat vanaf vanavond het statement op onze sites. Namens de Zederikse voetbalverenigingen heb ik vanochtend Jan den Hartog gesproken. Het is jammer dat het zo moet lopen, ik had veel liever vooraf met Stedoco over hun plannen gesproken. Ze schrikken nu wakker. Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen koppel ik terug met mijn achterban, zijnde de Zederikse collega’s. Maar voorlopig blijft de boycot gehandhaafd. Tot nader order.”

Zie ook: http://www.stedoco.nl/nieuws.php?nieuwsid=925

En: http://www.svmeerkerk.nl/1/417/sv-meerkerk-vv-ameide-lekvogels-en-hssc-61-geven-signaal-richting-stedoco/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44